Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB'li Melekler, Bilyoner.com KBL'yi 2. Sırada Tamamladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı,26’ncı haftasında Mersin Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

HBB'li Melekler, Bilyoner.com KBL'yi 2. Sırada Tamamladı

Spor   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin(KBL) 26’ncı haftasında Mersin Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

 

6 Nisan Çarşamba günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya HBB, Anna Vajda, Natalie Hurst, Courtney Paris, Katsiaryna Snytsına ve Bahar Öztürk beşlisiyle başladı.

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’in  tribünden destek verdiği Hatay’ın Melekleri, müsabakanın ilk dakikalarından itibaren gösterdiği performansla göz doldurdu.

 

İLK ÇEYREKTE RAKİBİNİ EZEN HBB, İLK YARIYI BAŞA BAŞ TAMAMLADI

 

Maça etkili bir başlangıç yaparak ikincilik mücadelesi verdiği rakibini demoralize eden HBB, Mersin BŞB karşısında ilk çeyreği 25-15 önde noktaladı. İkinci çeyrekte etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çeken Mersin ekibi aldığı 27 sayı ile farkı kapatarak ilk yarıyı 39-42 önde bitirdi.

 

MAÇI SON ANA KADARA BIRAKMAYAN HBB'Lİ MELEKLER MÜSABAKADAN 70- 67'LİK SKORLA GALİP AYRILDI

 

Üçüncü çeyrekte ligi en iyi noktada kapatmaya kararlı bir şekilde mücadele ortaya koyan HBB’li melekler 19-13'lük sayı üstünlüğü sağlayarak son çeyreğe avantajlı girdi. Dişe diş geçen son periyodu 12-12'lik eşitlikle bitiren HBB Kadın Basketbol Takımı bu sonuçla sezonun son maçında Mersin Büyükşehir Belediyespor’u 70-67 yenerek ligi ikinci sırada tamamladı.

Başa baş mücadelenin sporseverlere sunulduğu maçta, Natalie Hurst 13 sayı 4 ribaund 2 asist,Bahar Öztürk 12 sayı 7 ribaund 8 asist,Anna Vajda 15 sayı 10 ribaund 1 asist ile oyunu tamamladı.

 

BAŞ: SEZONU BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEYEREK NOKTALADIK

 

Baş Antrenör Ekin Baş, maç sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısında, "Mersin BŞB de iyi bir kadroya sahip, biz de öyleyiz. Sezon başında buralara geleceğimizi kimse düşünmüyordu ancak sergilediğimiz performansla ligi biz ikinci rakibimiz ise üçüncü bitirdi. Bugün oynadığımız maçtaki performansımız kötüydü ancak kazanmasını bildik. Bundan sonraki maçlarımıza daha hazır bir şekilde çıkacağız. Mersin Büyükşehir Belediyespor’a başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

ORAL: SEZONU İKİNCİ SIRADA TAMAMLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

 

Takımın başarılı oyuncularından Melike Tuğba Oral ise yaptığı açıklamada, "Evimizde yine kazanmasını bildik. Sezonun son maçıydı ve ligi ikinci bitirdik ve mutluyuz. Play Off mücadelemiz devam ediyor. Karşı takımda elinden geleni yaptı, biz onlara da başarılar diliyoruz" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar