Skip Navigation Links

“Arsuz’a Zehir Solutacak Projelere Biz De Karşıyız”

Arsuz, Kale Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yapılması planlanan termik santralle ilgili bir tepkide Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)

“Arsuz’a Zehir Solutacak Projelere Biz De Karşıyız”

Gündem   A+a-

Arsuz,  Kale Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yapılması planlanan arsuz,santra-Termik Santralle ilgili bir tepkide Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan’dan geldi. TÜED İskenderun Şube Başkanı Uyan “Yeşil Arsuz’da, çağın gerisinde kalmış enerji üretim modellerini, Arsuz’a uygulama istediği, kabul edilir bir proje değildir. Arsuz yaşayanlarının, Arsuz Belediyesi, muhtarlar, Arsuz, İskenderun ve Samandağ çevre örgütlerinin,  siyasi partiler, meslek odaları ve sendikaların da içerisinde yer aldığı  Arsuz Termik Santral Karşıtı Platformu’nun tepkisine aynen katılıyor ve manada başta Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha olmak üzere, Arsuz yaşayanlarına açık destek veriyoruz. Nazım Culha ve ekibinin önderliğinde giderek çehresi değişen Arsuz’a zehir solutmak, çevreyi, bitki örtüsünü ve denizi kirletmek, turizm bölgesi olma ilerleyen Arsuz’un yol alan ilerleyişine çomak sokmak demektir. Biz Arsuz’u hem yeşil Arsuz hem bir turizm ve tarım ilçesi hem de bir emekli cenneti olarak görmek istiyoruz” dedi.

Bizler de ses ve destek veriyoruz

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan sözlerinin devamında ise “Arsuz ve havalisinin şehri emini Sayın Nazım Culha ve ilgili platform, yerinde ve zamanında bir tepkiyle ses vermesini bilmiş ve konuyla ilgili geri adım atılmasını sağlamışlardır. Bu ortak sese bizler de İskenderun TÜED Şubesi olarak ses ve destek veriyor, Arsuz’a kesinlikle Termik Santral istemediğimizi haykırıyoruz. Arsuz güneyin parlayan incisi olmalı, ormanı, denizi, bitki örtüsü, plajları, otelleri, apartları ve muhtelif tesisleriyle, cazibe ve çekim merkezi olmaya devam etmelidir” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet