Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yusuf Civelek bu kez sert konuştu..

Bir çok konuda sorulara radikal yanıtlar veren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek: Halkımın menfaati için siyasi kariyerimi riske atarım

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, seçim sonrası yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapmak ve gündeme ilişkin soruları yanıtlamak üzere gazetecilerle bir araya geldi. Bir çok soruyu açık yüreklilikle yanıtlayan ve yer yer de sert çıkışlar yapan Başkan Civelek, sendika tartışmalarına son noktayı koyarak, sendika tercihini belediye çalışanlarının yapmasının en demokratik yol olacağına dikkat çekti.
Bir çok konuda sorulara radikal yanıtlar veren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek:
Halkımın menfaati için siyasi kariyerimi riske atarım

Aslantaş suyu gelmeden İskenderun’da su şebekesinin acilen değişmesi gerektiğine dikkat çeken Civelek, yüzde 75 su kaybının önlenmesinin buna bağlı olacağına vurgu yaptı.
İskenderun’u yeniden planlarken nüfusu 1 milyonun üzerinde düşünerek çalışma yaptıklarını ve geleceğe yatırıma öncelik verdiklerinin altını çizen Başkan Civelek, projelerin bir defada tamamlanarak bütçenin az maliyetle çok iş prensibini gözettiklerini söyledi. Kamu yararı gözetmek, daha ucuza alım yapmak adına ihalelerde usulsüzlük dahi yapabileceğini belirterek herkesi şaşırtan Başkan Civelek, “Gerekirse halkımın menfaati için siyasi kariyerimi riske atarım. Partizanlık yapmam. Kavganın kimseye bir faydası olmaz. Antakya’da bakanlarla bir araya gelerek İskenderun’un sorunlarını aktardım. Doktor kimliğimle herhangi bir yerde dururum ama İskenderun Belediye başkanı kimliğimle halkımı temsilen hak ettiğimiz yerde oturmalıyım. Başhekimliğim döneminde de kamu yararı gözeterek ihalelerde usulsüzlük yaptım, soruşturmalara maruz kaldım ama sonunda haklılığım ortaya çıktı. Halkımın parasının çar çur edilmesine izin vermem” dedi.


İskenderun Belediyesi kurumsallaşmalıdır..
İskenderun Belediyesi’nin kurumsallaşması yönünde çalışma içinde olduklarına dikkat çeken Yusuf Civelek,her birimin kendi içerisinde sorumluluklarını bilmesi ve bu konuda çalışma yapmasına özel önem verdiğini vurguladı.
İskenderun Belediyesi’nin asfalt prentini aktif hale getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, “Referans olarak bilim ve ileri teknoloji yolunda ilerliyoruz. Bilimle yapılan kalıcı ve uzun ömürlü oluyor. Yolların asfaltlanması ve yamaların yapılması hem daha ucuz maliyetli, hem de eskisinden çok daha kaliteli bir şekilde yapılıyor. Belediyenin bütçesini çok daha bir şekilde kullanmak zorundayız” dedi.

Festival uluslar arası olmalı..
Kültür ve Turizm Festivali’nin Türkiye ve uluslar arası çapta bir organizasyon haline gelmesi için çalışma içinde olduklarını belirten Yusuf Civelek, “Sıfır bütçeli olduğunu duyurduğumuz festivalde ortalama 10 bin Tl gibi bir harcamayı belediye bütçesinden yapmak durumunda olduk. O da belediyenin araçlarının kullanılmasından kaynaklanıyor. Bağış yapan işadamlarımızın tamamı isimlerinin açıklanmasını istemediler. Sahne ve platformu satın alarak önümüzdeki dönemlerde yapılacak tüm etkinliklerde kullanacağız. Kiralama şekli daha maliyetli olduğundan, maliyet gerektiren işlerden kaçınıyoruz” şeklinde festivalle ilgili soru işaretlerini giderdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar