Skip Navigation Links

HASİAD İran’a Gidiyor

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD), 10-15 Nisan 2016 tarihleri arasında 12 üyesinin katılımıyla İran’a bir iş gezisi düzenleyecektir.

HASİAD İran’a Gidiyor

Gündem   A+a-

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD), 10-15 Nisan 2016 tarihleri arasında 12 üyesinin katılımıyla İran’a bir iş gezisi düzenleyecektir. Bu gezide,HASİAD Üyeleri’ne Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim YAMAN da eşlik edecektir.

HASİAD’ın İran gezisinde, ikili iş görüşmeleri yapılacak olup; Ortadoğu’da yaşanan olumsuzluklarla birlikte Hatay’da kötüye giden ekonomiye yeni bir kapı aralama, ilimizin İran ile ticari ilişkilerini geliştirme ve ticari alternatifler bulma hedeflenmektedir. Türkiye’nin 2015 yılı itibariyle İran’a ihracatı yaklaşık 4 milyar USD seviyesinde iken, Hatay olarak İran’a sadece 10 milyon USD’lik bir ihracatımız bulunmaktadır. İran Türkiye’nin ihracatında 8. Sırada iken, Hatay’ın ihracatında 37. Sırada yer almaktadır.

Türkiye ile İran arasındaki dış ticaret hacmi günümüz itibariyle yaklaşık olarak 15 milyar USD seviyesinde olup, ambargoların kalkmasıyla birlikte bu ticaret hacminin 30 milyar USD’ye çıkması beklenmektedir. Hatay olarak bu büyük pazardan bizlerin de ciddi pay alması için çalışmalar yapılması gerekmektedir.Bu gezi ile HASİAD olarak, Hatay’ın İran’a ihracat potansiyelini harekete geçirecek kapsamlı çalışmalar yapmayı planlamaktayız.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet