Skip Navigation Links

Bu Dayanışma Arsuz’u Uçurur

Arsuz Kültür ve Turizm Derneği büyük buluşmaya ev sahipliği yaptı

Bu Dayanışma Arsuz’u UçururWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, İlçenin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağı düşünülen film ve derneğin yayın organı kamuoyu ile paylaşıldı. Lion King otelde düzenlenen etkinliğe HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi, CHP PM üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Av. Suzan Dudu, CHP Anadolu Kadın Hareketliliği yöneticisi Birsen Temiz, MHP Arsuz İlçe Başkanı Adem Koçluğ, Çankaya Belediyesi Meclis üyesi Vahap Çetin, Arsuz HEM Müdürü Kasım Andı, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Bu sevda bitmez

Tanıtım etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Arsuz Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Arslan, etkinliğe katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Eti ve kemiği ile taşı toprağı ile bizim olan yaşanılası Arsuz’un üzerinden yüzlerce kültür geldi ve geçti. Barışla kardeş olan Arsuz sevdamızdır. Kültürümüz barışla kardeştir. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve tarih kokmaktadır. Doğal güzelliklerimiz denizim, havamız kısacası coğrafyamızla Akdeniz’in incisiyiz. Bizler yaşadığımız güzel ilçemiz Arsuz’un gönüllüleriyiz. Sevdamız Arsuz’un daha güzel yaşanır halde olmasıdır. Yaşamda hak ettiği yerde olması için Arsuz gönüllüleriyiz olarak ortak akılda ve evrensel sevgide buluşmak için bir aradayız” dedi.

Arsuz’u Dünyaya Tanıtacağız

Arsuz Kültür ve Turizm Derneğinin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında misafirlere bilgiler aktaran Arslan, “Yeni ilçe olan güzel Arsuz’da neler yapabiliriz, nasıl hizmet edebiliriz gibi sorular karşısında sorumluluk sahibi aydın gönüllülerden oluşan sivil toplum kuruluşuyuz. Yerel ve mülki yöneticilere yardımcı olabilme, işbirliği ile yaşamı güzel kılmak amacıyla Arsuz Kültür ve Turizm Derneği’ni kurma düşüncesi yaşama girdi” şeklinde konuştu. Derneğin kuruluşu akabindeki kısa sürede yapmış olduğu faaliyetlere de değinen Başkan Hasan Arslan, “Okullarımızda, ‘Arsuz’da Turizm nasıl olmalıdır?’ başlıklı, şiir, kompozisyon ve resim dallarında yarışmalar gerçekleştirdik. Bahar etkinlikleri çerçevesinde yumurta bayramı dolasıyla geleneğimiz olan yumurta tokuşturmak için ücretsiz yumurta dağıttık. Arsuz’u yurt içinde daha iyi tanıtmak adına tarihi ören yerlerimiz, doğa güzelliklerimizi, dini turizmin 12 ay, 4 mevsim yapılabileceğini anlatan çalışmalar yaptık. Arsuz Belediye Başkanı sayın Nazım Culha’nın destekleri ve turizm hakkındaki tutumu bizi harekete geçirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın tarihi ve doğal güzelliklerimiz bir başka ifadesiyle ile Seydi, Yanar Taşlar, Arap’ın Gölü, Aynet Zeynel gibi yerler asfalt sözü bizi daha da kamçıladı. Yurt genelinde Arsuz Tanıtım Günleri kaçınılmaz oldu. Üyelerimizin anlaşma yaptığımız kurum ve kuruluşlara %20 indirim ve eksiksiz ev sahipliği yapmaları sözü sonucunda 5 kurum ile anlaşma yaptık. 6 Nisan Yozgat,  7 Nisan Kırşehir’de diğer anlaşmalar yapılacak. Bu projelerle bu yıl büyük sıkıntılar çekeceğini düşündüğümüz turizm sektöründe, Arsuz’a ayrı değer kazandırmayı hedefledik” dedi.

Arsuz Güvenli Bölgedir

Arsuz Kültür ve Turizm Derneğinin, ilçenin ilk sivil toplum kuruluşu olmasının önemine dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, bölgenin, turizm ve tarım aksı üzerine oturduğunu belirterek, “Turizm yatırımlarının alt yapısını hazırlamaya başladık. Büyükşehir Belediyemiz koordinesinde deniz temizliğini koruyabilmek adına önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Karaağaç mahallemiz ile birlikte eş zamanlı olarak Çengen’den Konacık’a kadar olan bölgede artıma tesisi ihalesi yapılacak ve aynı anda hem arıtma hem de alt yapı çalışmaları başlayacak. Yanı başımızda 5 yıldır süren savaş, gerek ilçemizi gerekse ilimizi ekonomik anlamda çok olumsuz etkilemiştir. Kendi kendine yeten ender illerden biri olan Hatay, artık kendini yetmeyecek hale gelmiştir.  Arsuz’un var olan turizm potansiyeli 5 yıl içerisinde ciddi düşüş yaşmış ve artık sadece yerli turistlere hitap eder noktaya gelmiştir. Diğer bir handikap da yerli turistler bile bölgede savaş varmışçasına buraya gelmeye çekinmektedir. Eğer ciddi anlamda bir çalışma yapılacak ise bu konu hakkında yapılmalıdır. Arsuz ve Hatay barışın merkezidir. Güvenli bölgedir” dedi.  Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri etkinlikleri kapsamındaki bazı aktivitelerin, ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak iptal edildiğini belirten Başkan Culha, “Tertemiz denize sahip 70 kilometreye yakın kıyı şeridimiz var. Kıyıdaki plaja uygun noktaları Milli Emlak Müdürlüğü’nden istedik ve onaylanması durumunda, projesi hazır olan 15 adet plaj niteliğinde sosyal tesis halkımızın hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.

Termik santrali unutun

Son günlerde, Kale mahallesi civarında yapılması planlanacağı söylenen termik santral ile ilgili görüşlerini aktardığı esnada öfkesi gözünden okunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Yaklaşık 15 gündür ilçemizin gündeminde termik santral var. Her şeyden önce şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ilçemize termik santral kurulmayacaktır. Bu sözlerimi önce sizlerden sonrasında da Büyükşehirimizden aldığımız destekle söylüyorum. İlçemizin fiziki yapısı, turizm alanı olması, yaban hayatı koruma alanı içerisinde bulunması, endemik bitkilerin çoğunlukta olması termik santralin böyle bir alanda kurulmasını mümkün kılmamaktadır. Tabi öncelikli olan ilçemizin insanlarını sonrasında deniz canlılarını sağlık açısından ciddi anlamda olumsuz etkileyecek olması termik santralin kurulmaması yönünde en önemli etkenlerdir. Gerek il ve il dışındaki sivil toplum kuruluşları, gerek bölgemizdeki işadamları, sanayiciler, basın kuruluşlarımız bu konuda bize inanılmaz derecede destek ve güç veriyorlar. Devlet yöneticileri üstü kapalı yahut açık şekilde bize destek sağlayarak söz konusu termik santralin kurulmaması yönünde ilgililere gerekli görüşü bildireceklerini söylediler. Bugün burada bu santralin kurulmayacağını söylüyor ve kesinlikle farklı bir gelişme olması durumunda, her türlü mücadeleyi bölge halkı ile birlikte vereceğimizi ifade ediyorum” dedi.

Biz Bu İşi Hallederiz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, Arsuz’un başta bölgemiz ve ülkemiz açısından taşıdığı öneme vurgu yaparak, “Arsuz’a yaptığımız hizmetleri anlatmayacağım. Çünkü yakınen takip ettiğinizi görüyorum.  Fakat söylemeden geçemeyeceğim; Arsuz bizim gözbebeğimiz. Arsuz’a 5 sene boyunca çalışmak ve hizmet etmek bizim için ibadettir. Kaldı ki herkes farkında Arsuz için yaptıklarımızın fakat daha fazlasını da ilerleyen günlerde yapacağız ama sizlerden aldığımız güçle yapacağız. Termik santral konusunda konuşmaktan ziyade, halkın gücünü arkamıza alarak, bu tesisin bölgemizde kurulmasını engelleyecek reel icraatlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum.  Boşuna antrenman yaptırıp enerjinizi boşuna harcatmasınlar. Zira bize düşeni biz yapamadığımız zaman sizden yardım isteriz. Emin olun, biz bu işi hallederiz” şeklinde konuştu.

 

Bu Dayanışma Arsuz’u Uçurur videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet