Skip Navigation Links

Güney Hilali Derneği Başkan Toksoy’u Ziyaret Etti

Hatay genelinde faaliyet gösteren ve Türkmen kardeşlerimize yardımcı olmak adına kurulan Güney Hilali Derneği Dörtyol Belediye

Güney Hilali Derneği Başkan Toksoy’u Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

Hatay genelinde faaliyet gösteren ve Türkmen kardeşlerimize yardımcı olmak adına kurulan Güney Hilali Derneği Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u makamında ziyaret etti.

Güney Hilali Derneği Başkanı Muhammed Usta ve yönetim kurulu başlattıkları ziyaretler kapsamında Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Güney Hilali Derneği Başkanı Muhammed Usta, “Öncelikle Türkmen kardeşlerimize şimdiye kadar gösterdiğiniz desteklerden ve yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Dernek olarak Hatay genelinde yaşayan 2000 Türkmen aileye ulaştık ve derneğimize kayıt yaptık. Türkmen kardeşlerimize yardımlarımızı üç şekilde yapıyoruz. Birincisi Suriye içerisinde köylerini koruyan Türkmen kardeşlerimize yaptığımız yardımlarımız. İkincisi savaşta yaralanan ve şehit olan Türkmen Birliklerine yaptığımız yardımlar. Üçüncüsü ise Hatay’da tüm ilçelerde yaşayan Türkmen Ailelerimize yaptığımız yardımlar. Yardımlarımızı genelde gıda, yakacak, barınak ve nakdi şekilde sürdürüyoruz. Derneğimize yardımlar Türkiye’nin dört bir yanında geliyor. Ayrıca İsveç, İsviçre ve Almanya’dan da yardımlar gelmeye devam ediyor. Çalışmalarımız Vali Bey’in de bilgisi dâhilinde koordineli bir şekilde devam ediyor. Dörtyol Belediye Başkanı olarak bizlere şimdiye kadar sahip çıktınız. Türkmen kardeşlerimizin hep yanında oldunuz. Allah sizden razı olsun.” Dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da, “Öncelikle ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdınız. Bayır-Bucak Türkmenlerimize ve Türkmen Dağı’nda mücadele eden Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmak bizlerin boynunun borcu. Biz onları farklı bir millete ait olarak görmüyoruz. Onlar bizim öz kardeşlerimiz. Bundan sonra da Türkmen kardeşlerimiz için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Şimdiye kadar 25 araçlık bir yardım gönderdik. Hazırlıklarımızı tamamlayıp önümüzdeki günlerde gıda, yatak ve nakdi yardımlarımızı sizler aracılığıyla ulaştıracağız. Nazik ziyaretinizden dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ziyaret anısına Güney Hilali Derneği Başkanı Muhammed Usta, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a çiçek takdim etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet