Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bartık, “Ortadoğu Pazarı Bölgemiz İçin Önemli”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Bartık İTSO’yu Ziyaret etti

Bartık, “Ortadoğu Pazarı Bölgemiz  İçin Önemli”Web
TV

Ekonomi   A+a-

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık,  “Bölgemizde hep birlikte gelişeceğiz ve birlikte büyüyeceğiz, Üretim gücüne çok güveniyoruz ve gelecekte çok büyük fırsatlar bizi bekliyor” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve İşadamı Tevfik Öz,  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına nezaket ziyaretinde bulundular. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ile  bölge ekonomisi ve Dörtyol  Hassa Tüneli hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Hassa’ya kurulacak Organize Sanayi Bölgesi ve Amanos tünelinin tamamlanması ile birlikte çok kısa bir sürede yatırımcıyı körfezle buluşturmayı hedefliyoruz. Ordu’dan başlayan ve İskenderun Körfezi’ne inecek olan Karadeniz Akdeniz bağlantı yolu projesi ile ilgili çalışmalarda da önemli mesafeler alındı. Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu projesi de  bölgemiz için hayati önem taşıyan projeler arasında yer almaktadır. Bu konuda bölge iş adamları olarak çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Amacımız, bölgemizin ekonomik yönden kalkınmasıdır. Gaziantep ve bölge iş adamlarımızın da ortak temennisi; Dörtyol-Hassa Amanos Tüneli projesine bir an önce başlanması ve Hassa’da kurulacak yeni OSB’nin hayata geçirilmesidir. Biz bu konuda Antakya Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanımız Hikmet Çinçin ile de sürekli görüşüyoruz ve sürecin hızlandırılması noktasında çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Bartık, “Ortadoğu Pazarı Bölgemiz  İçin Önemli”

Ziyarette konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise, “Yalnız başınıza büyümenin bir anlamı yok, bu şuna benziyor, bir mahallede herkesin aç olduğu bir noktada siz tok olmaya kalkarsanız, uzun süreli yaşama şansınız olmaz. Çevrenizle beraber büyümeniz lazım. Biz Gaziantep’in hızlı büyüdüğünü biliyoruz ve kabul ediyoruz, diyoruz ki artık; biz bölgemizle büyümek zorundayız. Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ile beraber hareket etmeliyiz” dedi. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık konuşmasında güç birliğinden bahsederek, “Biz zaten odalar bazında üç ayda bir toplantı yapıyoruz, müşterek sorunlarımızı tartışıyoruz. Bu aslında bir güç birliği toplantısı yani arık biz Urfa’nın daha az gelişmesini Gaziantep olarak kabul etmiyoruz. Adıyaman’ın daha az gelişmesini kabul etmiyoruz. Hep birlikte gelişeceğiz. Üretim gücüne çok güveniyoruz ve gelecekte çok büyük fırsatlar bizi bekliyor. Özellikle Karadenizde çok ciddi fırsatlar bizi bekliyor. İran tarafında fırsatlar bizi bekliyor. Her ne kadar Suriye’de bu gün savaş varsa da, Suriye’de de ciddi fırsatlar bizi bekliyor. Yani biz bir an önce bu şehirler olarak pozisyonumuzu alıp, hazır olmalıyız. Aksi takdirde başkaları bizden daha önce gelirler. Biz mesela Avrupalılara, Amerikalılara şunu anlatıyoruz, Bu coğrafya da iş yapacaksanız, bu bölgeye ihtiyacınız var. Biz onların kültürünü biliyoruz, yapılarını biliyoruz, mozaiklerini biliyoruz. Bizimi uyum sağlamamız çok daha kolay.  Dolayısıyla Belçika’lı birinin gelip de Irak’la iş yapacağı zaman bu bölgenin insanını tercih etmesi gerekiyor. Gene söylüyorum. Rusya gelecek için bizim için inanılmaz bir fırsat bunu hızla değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.  Bu bölgede otomotiv üretim yapılması gerektiğine dikkat çeken  Bartık, “Biz her fırsatta söylüyoruz. Bu bölgeye kurulacak bir otomotiv Sanayii Ortadoğu’nun merkezi olacaktır. Gaziantep’te şu an 5 tane OSB bölgesi var ve bu yeterli değil. 6. OSB için Kilis Poletelini düşünüyoruz. Bu bölgeye kurulacak  yeni Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi ve Amanos tünelinin tamamlanması  ile yatırımcılar,  İskenderun  limanına ve körfeze daha çabuk ulaşabilecekler. Bu da bölgemiz ekonomisi için son derece önemli” şeklinde ifadelere yer verdi.  Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ziyaretin anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a  Gaziantep yöresine ait gümüş tabak setinden oluşan bir plaket takdim ederken, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise  Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’a kahve ve fincan takımı hediye etti. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ziyarette ayrıca Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e de İskenderun güvencini şiltini takdim etti. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya ve Gassan Kuran da hazır bulundular.

Bartık, “Ortadoğu Pazarı Bölgemiz  İçin Önemli” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş