Skip Navigation Links

İsdemir’in Paydaşlarına Verdiği İSG Eğitimi 60.000 Kişiyi Aştı

Erdemir Grubu’nun tüm şirketlerinde birinci önceliği olan İSG çalışmaları ve eğitimleri sadece kendi çalışanlarına değil paydaşlarına da ulaşıyor.

İsdemir’in Paydaşlarına Verdiği İSG Eğitimi 60.000 Kişiyi Aştı

Ekonomi   A+a-

Erdemir Grubu’nun tüm şirketlerinde birinci önceliği olan “İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)” çalışmaları ve eğitimleri sadece kendi çalışanlarına değil paydaşlarına da ulaşıyor. Bu kapsamda Grup şirketlerinden İsdemir fabrika sahasında faaliyet gösteren müteahhit firma çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verilmeye devam ediliyor.

 

İsdemir “İş Sağlığı Ve Güvenliği Kültürü”nü Topluma Aşılıyor.

İsdemir’de 06 Ocak 2003 ile 16 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan 2 000 adet İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimine; 60.079 alt müteahhit firma çalışanı katıldı. Birçok firma çalışanının ilk defa katıldığı eğitimlerde, ilgili yönetmelik kapsamında bilgilendirme yapıldı. İsdemir, bu bilinçlendirme eğitimlerinde atılan ilk tohumlarla, toplumumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün gelişimine katkı sağlıyor.

 

İsdemir MES Yazılımı ile İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri Kayıt Altına Alınıyor.

İsdemir’de, fabrika sahasında ve sosyal alanlarda iş yapacak müteahhit firmalara bağlı çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri almaları zorunlu. Müteahhit Firma çalışanlarına ait tüm İSG eğitim kayıtları kısa adı MES olan “Müteahhit Firma Eğitim Sistemi” yazılımında tutuluyor, sorgulanıyor ve raporlanıyor. Müteahhit firma İSG eğitimlerinde “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları hakkında Yönetmelik” de belirtilen konular katılımcılara anlatılıyor. İş Güvenliği Uzmanı eğitmenler tarafından; çalışma mevzuatı ile ilgili genel konular, sağlık ve teknik konularda bilgiler aktarılıyor, İsdemir’deki çalışma koşulları ve riskleri açıklanarak, İSG filmleri, yaşanmış kaza ve ramak kaldı görselleri paylaşılıp farkındalık sağlanıyor.

 

Erdemir Grubu, İSG Eğitimleri İle Bireysel Farkındalık Ve İSG Kültürünün Gelişimine Katkı Sağlıyor.

İsdemir’de kurulu yönetim sistemleri tanıtım video-sunusu müteahhit firma çalışanlarına izletilerek, her bir yönetim sistemiyle ilgili sorumlulukları hakkında bilgiler paylaşılıyor. Yapılacak iş dikkate alınarak gaz içeren ortamlarda çalışacak müteahhit firma çalışanlarına “Gaz Emniyeti ve Ekipmanlarının Kullanımı” eğitimleri de veriliyor. Müteahhit firma çalışanlarına, yeni işbaşı yapacakların haricinde işe devam edenler için de 2015 yılından itibaren her yıl yenileme eğitimleri zorunlu hale getirildi.  16 Mart 2016 tarihinde 2.000’inci İSG eğitimi yapıldı,  bu eğitimlere toplam 60.079 alt müteahhit firma çalışanı katıldı. Erdemir Grubu, müteahhit firmalara İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri ile hem bireysel farkındalık yaratıyor hem de toplumumuzda İSG kültürünün gelişimine katkı sağlıyor.

Erdemir Grubu Hakkında:

Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İsdemir, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya'da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.

 erdemirgrubu.com.tr">www.erdemirgrubu.com.tr

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet