Skip Navigation Links

Doğa Harikası Çocuklar CERN ve NASA Yolunda!

Öğrenci merkezli eğitim modeli kapsamında yaparak yaşayarak öğrenmeyi ilkelerinden biri olarak kabul eden ve uygulayan İskenderun Doğa Okulları

Doğa Harikası Çocuklar CERN ve NASA Yolunda!

Gündem   A+a-

Öğrenci merkezli eğitim modeli kapsamında yaparak yaşayarak öğrenmeyi ilkelerinden biri olarak kabul eden ve uygulayan İskenderun Doğa Okulları Nisan ayının ikinci haftasında öğrencilerini dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan, içinde yüzlerce bina 3.000 kişilik destek personeli ve 2500 fizik bilim adamı ve mühendisinin yer aldığı dünyanın merkezi olarak nitelendirilen İsviçre’de bulunan CERN’e ve mayıs ayının ikinci haftasında da ABD’nin uzay programı çalışmalarından sorumlu kurum olan NASA(Ulusal Havacılık Ve Uzay Dairesi) ya yolluyor.


Yurt dışı eğitim programlarıyla öğrencilerin vizyonlarına vizyon katan İskenderun Doğa Okulları, CERN ve NASA eğitim programları ile öğrencilerinin bilim dünyası ve astronomi ile ilgili bakış açılarını güçlendirmeyi ve ideallerini büyütmeyi hedefliyor.
Ayrıca CERN ve NASA’ya gidecek olan öğrencilerin orada yaşayacakları deneyimlerin okulda kalan öğrencilerle de canlı bağlantı yoluyla aktarılması hedefleniyor.

Doğa Koleji’nde bilim festivali


Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Doğa Okulları Bilim Kültür Ve Sanat Festivali 22 Mart 16 Salı günü İskenderun Doğa Okulları’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivalde bilimsel deneyler, okul orkestrasının konseri ve geçen ay Adana’da düzenlenen halk oyunları yarışmasında Akdeniz Bölgesi birincisi olan halk oyunları grubunun gösterisinin yanı sıra çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler de düzenlendi.


Ayrıca kurulan stantlarda çeşitli yiyecekler ve öğrencilerin laboratuvarda yaptıkları sabun ve çeşitli robotik icatlar sergilendi. Yapılan satışlardan elde edilen gelir sosyal sorumluluk projesi kapsamında İSTOYAD (İSKENDERUN TALASEMİ VE ORAK HÜCRE ANEMİSİ HASTALARI YARDIMLAŞMA DERNEĞİ) a bağışlandı.
Festival dilek fenerlerinin gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet