Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Prof. Dr. Tülay Canda’nın Emeklilik Onuru

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Tülay Canda,Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen görkemli bir törenle emekliliğe uğurlandı.

Prof. Dr. Tülay Canda’nın Emeklilik Onuru

Eğitim   A+a-

2010 yılından itibaren üst üste iki dönem (6 yıl) Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten ve Patoloji Anabilim Dalı’nın kurucu öğretim üyesi olarak üniversitenin sembol isimleri arasında yer alan Profesör Canda, büyük katılımla gerçekleştirilen törende alkışlarla emekliliğe adım attı   

        Yaş sınırını doldurarak emekliye ayrılan Canda’ya DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Prof. Dr. Pınar Tuncel plaket ve çiçek vererek değerli hizmetleri için teşekkür etti. Törene Dokuz Eylül Üniversitesi üst yönetimi, Dekan Canda’nın eşi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, oğulları DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Canda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Canda, torunları, İzmir protokolünün temsilcileri, DEÜ Tıp Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.

         44 yıllık hekimlik yaşamını geride bırakırken tıp mesleğine, tıp eğitimine ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kattıkları ile örnek olan Canda’ya öğrencileri de sürpriz bir video kaydı ile sevgi gösterisinde bulundu. Törende “Dünden Bugüne Patoloji Anabilim Dalı” nın öyküsü, Canda’nın Özgeçmişi slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı. Tıbbiyelilerin “Tülay anne” olarak hitap ettiği Profesör Canda’nın yöneticilik yönü de “Dekan olarak Prof. Dr. Tülay Canda” başlığı ile özetlendi. 

        DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında, “8 yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi’nde böyle coşkulu bir salonu ikinci kez görüyorum. Daha önce tarih profesörü İlber Ortaylı geldiğinde bu kadar kalabalık olmuştu. Ne mutlu ki Tülay hocama, bu kadar çok seveni varmış yürekten kutluyorum. Ben 1975 mezunuyum. O dönemde Canda ailesini asistanlık dönemlerinde Tülay Abla, Şerafettin Abi olarak tanıdım. Tülay Canda mükemmel bir bilim insanı ve eğitmen, çok değerli bir eş, mükemmel bir anne. Çok değerli iki hekim evlat yetiştirdi. Geçtiğimiz 6 yıllık süreçte Tıp Fakültesi gibi egosu yüksek bir fakültede inanılmaz performans sergileyerek çok huzurlu bir dönem yaşattı bize. Kendisine Rektör olarak çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.    

     Prof. Dr. Tülay Canda da ailesine teşekkür ederek başladığı veda konuşmasında, “Bu mutlu günümde benimle birlikte olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. 44 yıl kesintisiz olarak üniversitede tam gün çalıştım. Bugüne kendi başıma gelmedim. Her zaman dayanışma içinde olduğumuzu hissettiren ailem başta olmak üzere bana güvenerek dekanlık görevini veren ve destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e, bizlere desteklerini esirgemeyen İzmir’in yerel yöneticilerine, tüm kişi ve kuruluşlara candan teşekkür ediyorum. Son sözüm, büyük özveriler ile bugüne gelen 37 yıldır çalıştığım bu kurumumuzu sizlere emanet etmek olacaktır. Bu emaneti koruyup yücelteceğinize inanıyorum” dedi.

         Müzik dinletisinin sunulduğu töreninin ardından, konuklara yiyecek içecek ikramı yapıldı. Öğleden sonra da  Profesör Canda’nın uzmanlık alanı olan “Meme Kanserinde Gelişmeler” konulu bilimsel bir toplantı yapıldı. Profesör Canda Meme Kanserinde Multidisipliner Yaklaşımı anlattı.  

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar