Skip Navigation Links

Hatay'ın yeni valisi M. Celalettin Lekesiz

Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nun merkeze alınmasını öngören valiler kararnamesiyle Hatay Valiliği görevine Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz atandı.

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Nusret Miroğlu’nun merkeze alınmasını öngören valiler kararnamesiyle Hatay Valiliği görevine Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz atandı.
Bakanlar Kurulu kararına göre, 8 ilin valisi merkeze alınırken, Hatay Valisi Miroğlu'da merkeze alındı.
Hatay Valisi Nusret Miroğlu 27 Nisan 2008 tarihli kararname ile Hatay Valiliğine atandı ve 14 ay boyunca Hatay'da hizmet verdi. Hatay Valisi Miroğlu'nun merkeze alınmasının ardından Hatay Valiliği’ne Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz atandı.
Hatay Valiliği görevine atanan M. Celalettin Lekesiz, 1962’de Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Yerköy'de yaptıktan sonra, 1986 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.
1987 yılında Kırşehir Valiliği'nde kaymakam adaylığı yaparak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 1988 yılında bir yıl süre ile İngiltere'de İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra 1990 yılından itibaren sırasıyla Tefenni (Burdur), Köprübaşı (Manisa), Yusufeli (Artvin) ve Divriği (Sivas) Kaymakamlıkları yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği ve Mülkiye Başmüfettişliği, Personel Genel Müdürlüğü görevlerini yaptıktan sonra 2005 yılında Amasya Valiliği’ne atandı.
11 Haziran 2009 tarihli kararname ile Hatay Valiliği görevine atanan M. Celalettin Lekesiz, Zehra Lekesiz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet