Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ Öğrencilerinden Örnek Davranış

Öğrencilerimiz,Ecdadının Kendilerine Bıraktığı Değerlerimize Sahip Çıkıyor ve Yaşatıyor.

MKÜ Öğrencilerinden Örnek Davranış

Gündem   A+a-

Üniversitemiz Tayfur Sökmen Kampüsü alanında Stratejik Düşünce Topluluğu öğrencileritarafından “İstiklal Marşı ve Mehmed Akif’i Anma” başlığıyla üzerinde İstiklal Marşı’nın orijinal şekli Osmanlıca ile Türkçe şeklininyer aldığı posterler dağıtıldı. Milli tarih bilinci oluşturmak amacıyla dağıtılan posterler civardaki akademisyen ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Toplulukbaşkanı Muhammed İkbal Bilgilikonu ile ilgili olarak yaptığıaçıklamada; ‘Gün geçtikçe gençlik ve şuur ekseninde kayma yaşanmakta. Bizim ve bize ait olan değerler sürekli değer kaybetmekte ve sonuç olarak milli birlikteliğimiz bozulmaktadır. Bizleri bir arada tutan tek şey geçmişimiz ve geçmişten günümüze gelen değerlerimizdir. Gençliğin tek sorunu bu değerlere ihtimam etmeyip, ecdad ipine sarılmamaktır. Bizler de bu ilgisizliğe dikkat çekmek, günün anlam ve önemini hatırlamak maksadıyla poster dağıtımı yaptık.Bu şekilde konu ve kişi sınırı olmadan tarihimize ışık tutmuş edebiyat ve fikir adamlarını aynı maksatla hatırlatacağız.Bu kapsamda okulumuzunbillboardlarına da ülkemizin yetiştirdiği fikir adamlarını tanıtan posterler asacağız.’ dedi.

Bilgili toplulukları hakkında ise şunları aktardı: “Stratejik Düşünce Topluluğu, 5 yıldır Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde manevi ve ahlaki değerler çizgisinde, üniversite gençliğine yönelik aktif olarak faaliyetler gösteriyor. Dünya üzerinde gerçekleşen hadiselere duyarsız kalmayıp, bu konularda fikir üretip, etkinlikler, söyleşiler, seminer ve konferanslar yapıyor.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş