Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Halkın Kurtuluş Partisi İlçe Gençlik Sekreteri Koçbaş; 'YÖK'ü Tarihe Gömeli

Halkın Kurtuluş Partisi gençlik örgütü Atatürk Anıtı'nda buluşarak YÖK'ü protesto ettiler.

Gündem   A+a-

Halkın Kurtuluş Partisi İlçe Gençlik Sekreteri Koçbaş; “YÖK’ü Tarihe Gömelim”
Halkın Kurtuluş Partisi gençlik örgütü Atatürk Anıtı’nda buluşarak YÖK’ü protesto ettiler. Anıt alanında yazılı bir açıklama yapan parti üyelerinden Abdullah Koçbaş özetle; “Bilimsel, demokratik, laik eğitimin üretildiği yerler olması gereken üniversiteler, para babalarının tayipgiller iktidarıyla birlikte ortaçağcı zihniyetin ve baskının adı olmuştur. YÖK’ün yeni yüzü; bilimsellikten de insanlıktan da nasibini almamış Yusuf Ziya Özcan…
Tayyipgiller, ılımlı İslam projesinde hızla yol aldıkları son süreçte YÖK’ün üzerinde önemle durmuştur. Ahmet Necdet Sezer’le birlikte, ilmiye sınıfının yurtsever, laik özelliklerini azda olsa sahiplenen, şeriatın simgesi türbana karşı bir duruş sergileyen yapısıyla YÖK, Tayyipgillerin üniversiteleri şeriatın arka bahçesine dönüştürme planlarının önünde engeldi. Bugün üniversiteler türbana açılırken okullarda devrimci düşünceye izin verilmemekte, asılan afişlere, açılan stantlara hem şeriatçı öğrenciler hemde güvenlik ve polis saldırmaktadır.
Ülkemizde de gençlik hemen her toplumsal hareketin ön saflarında yer almayı bilmiştir. Para babalarının her fırsatta tertipledikleri sivil-resmi faşist saldırılara, okuldan atmalara-uzaklaştırmalara, baskılara göğüs gererek, halklarımıza dayatılmaya çalışan yeni Sevr’e karşı ikinci kurtuluş savaşımızda da yerini alacaktır. YÖK’ü tarihe gömelim! Yaşasın demokratik-laik-anadilde eğitim mücadelemiz! Yaşasın demokratik halk üniversiteleri mücadelemiz!” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar