Skip Navigation Links

Karaağaç Bir Yıl Daha Kaybetti. Umarız Bu Son Olur.

Muhalefet Meclis Üyesi Bilal Keskin'in sahildeki kaçak yapı konusundaki çıkışına 'Haberim yok' diyen Belediye Başkanı Necmettin Acar'ı, önümüzdeki ayl

Gündem   A+a-

Hararetli geçen Karaağaç Belediye Meclis toplantısında, muhalefet üyelerinin ısrarlı sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Necmettin Acar’ın olgun ve ılımlı tavırları bir yana, bazı iktidar meclis üyelerinin muhalefet meclis üyelerine karşı tutumu yine ortalığı kızıştırdı. Bir çok oturum gibi yine gergin geçen meclis toplantısında, ortaya konan tablo sıkıntının gelecek dönemlerde daha da büyüyeceğini gösterdi.

Muhalefet Meclis Üyesi Bilal Keskin’in sahildeki kaçak yapı konusundaki çıkışına “Haberim yok” diyen Belediye Başkanı Necmettin Acar’ı, önümüzdeki aylarda ciddi sıkıntılar bekliyor.
Bilal Keskin’in, “borçlu ama hizmete doymuş bir belde olalım. Daha iyi olmaz mı? Artık Karaağaç’ın kaybedecek zamanı yok!” sözlerine yanıt vermeyen Belediye Başkanı Necmettin Acar’ın, halkın yatırım beklentileri konusunda ne yapacağı da bilinmiyor.
Faaliyet raporunun iktidar meclis üyelerinin oylarıyla geçtiği Karaağaç Belediye Meclisi’nde, elle tutulur bir hizmet yapılmayışına sitem eden muhalefet meclis üyeleri Adnan Bayram ve Bilal Keskin, bir belediyeye lazım olan tüm ekipmanlar ve altyapı mevcutken, Başkan Acar’ın hizmet üretememesini ve mevcut yasayla iş yapılamayacağını söylemesini kabul edilemez bulduklarını söylediler.

Sıkıntılar içerisinde hizmet üreten onca belediye bulunduğunu belirten Muhalefet Meclis Üyeleri, güçlü bir bütçeye rağmen hizmet üretemeyen bir belediye yönetimi olmasını zaman kaybı olarak nitelendirdiler.
Mehmet keskin döneminde yapılanlar ile Acar döneminde yapılmayanları sıralayan Muhalefet Meclis Üyeleri, aradaki farkı kamuoyunun takdir edeceğini ifade ettiler.


Karaağaç Bir Yıl Daha Kaybetti. Umarız Bu Son Olur…
2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Necmettin Acar’ın rakibi olan inşaat mühendisi Hasan Eker’le meclisin muhalefet grubu geçen bir yılın değerlendirmesini yaptılar.
İşte muhalefetin değerlendirmesi:
Bir yıl önce, 29-03-2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Karaağaç halkı sayın ACAR’A ikinci kez yetki vererek, beş yıllık bir süre için iktidar yapmıştır. Bu geçen bir yıllık süre içerisinde Karaağaç’ta geleceğe dönük, kalıcı ciddi herhangi bir proje üretilmediği gibi, beldeye ekonomik anlamda katkı sağlayacak, kayda değer herhangi bir adım da atılmamıştır.
İktidar demek, bahane değil, sorunlara çözüm üretmek demektir. Sorunların çözümü için çok çalışmak gerekir. Bunu sağlamak için öncelikle ekibin iyi seçilmesi, kamu kurumlarıyla iyi bir diyalog kurulması ve halkıyla barışık bir yönetim anlayışı gereklidir. Grubumuz, Karaağaç için çeşitli önergeler verdi. Fakat maalesef verilen tüm önergeler gündeme alınmadan reddedildi. Hepimiz bu beldenin insanıyız, atılacak her olumlu adımdan herkes yararlanacak, mevcut olumsuzluklardan da hepimizin sıkıntı çekeceği aşikârdır
YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME:
Sayın Acar bir yerel dergiye verdiği röportajda ; “6 yıl önce göreve geldiğimizde Karaağaçta hiçbir şey yapılmamıştı dersek abartmış olmayız” şeklinde bir ifade kullanmıştır.
Sayın Acar’a soruyoruz:
Acaba her gün içine girip sabahtan akşama kadar hizmet yaptığınız(!), hizmet yapmaktan fırsat bulabilirseniz günde bir iki bardak çay içebildiğiniz o hizmet binasını acaba siz mi yaptınız?
Boyasını, badanasını ve seramiklerini değiştirdiniz diye, öve öve bitiremediğiniz o mezbahaneyi de mi siz yaptınız?
Konarlıdaki 4 dükkanı, klas düğün salonunu, beyaz saray düğün salonunu da mı siz yaptınız? Sadece tadilatını yaptığınız halk plajını ve belediye garajını da mı siz yaptınız?
Her gün binlerce aracın geçtiği 7 kilometrelik duble yolu da galiba siz yaptınız!
Ve en önemlisi nerdeyse bir altyapı kadar zahmetli ve masraflı olan su şebekesini ve 4000 tonluk su deposunu da mı siz yaptınız?
Belediye garajındaki kepçeyi, greyderi, silindiri, kamyonları da mı siz aldınız?
Evet siz de araç aldınız ama aldığınız tüm araçlar bir tane kepçe parası yapmaz.
Elbette bir insanı veya bir yönetimi eleştirebilirsiniz. Ancak vicdan sahibi olan hiç kimse yapılanları görmezden gelerek böyle bir suçlamada bulunamaz.
Yukarıda sayılan tüm tesisler, bir önceki yönetim tarafından Karaağaç’a kazandırılmış ve maalesef bunların dışında hiçbir tesis yapılmamıştır.
Söylermisiniz siz ne yaptınız?
Son bir yıl içerisinde belediyenin tek yaptığı icraat Yayla Caddesi’nin asfaltlanması oldu. Böylece Karaağaç bir yıl daha kaybetmiş oldu. Sayın Acar, sıfırdan bir belediye alıp bu kadar tesis ve araç kazandıran geçmiş yönetimi suçlayacağına ve hiçbir şey yapmamışlar diyeceğine, kurulmuş ve her şeyi hazır olan bir belediye devir alan, kendisi acaba ne iş yapmış ona bir baksın. Artık Karaağaç’ın kaybedecek bir günü bile yok. Siyasi çekişmeleri bir yana bırakın ve bir an önce kalıcı projeler üretmeye başlayın.
DENETİM KOMİSYONU RAPORU
2009 yılı harcamaları denetim komisyonunu tarafından denetlenmiştir. Komisyon üyesi Adnan Bayram, tespit ettiği bazı hususlar nedeniyle komisyon raporuna muhalefet şerhi koydu. Raporu neden kabul etmediğini, meclisin bilgisine sundu. bu rapordan bazı alıntıları kısaca halkımızın bilgisine sunmak istiyoruz.
DOLGU: Aşırı yağışlar bahane edilerek yolların tamiri için tonlarca dolgu alındı. Hatta faaliyet raporunda sırf İnönü mahallesine 1306 kamyon dolgu döküldüğü belirtilmektedir. Acaba mahalle sakinleri bu dolguların yollara döküldüğünü neden göremedi. Alınmış gibi gösterdikleri tonlarca dolgu aslında yollara değil seçim zamanında oy avcılığı yapmak için inşaat temellerine ve evlerin bahçelerine döküldü. yani rüşvet için kullanılmıştır. Buna tüm Karaağaç halkı şahit oldu. Ve bu dolgunun parası maalesef belediyenin kasasından yani halkın cebinden ödenmiştir.
BAYRAM AFİŞİ: 2009 yılında sekiz defa bayram afişi bastırıldı. 200 TL tutarındaki afişlere her seferinde 1200 TL ödendi. Yani yıl içinde bütçeden 8,000TL fazla ödeme yapıldı. Değişik yerlerden alınan 4 adet teklif mektubuyla bu durum ispatlanmıştır. Bu fazla ödeme, Sayın Acar’ın seçim propagandasını ve seçimden sonra deyim yerindeyse borazanlığını yapan gazetenin sahibine yapıldı. Bu durum, denetim çalışmalarındaki faturalardan belirlendi. yani sayın Acar tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan parayı kendi menfaatleri için kullanmıştır.
TRAFO: bozulduğu için tamir edilen trafonun tamir masrafı tam 4.550 TL dır. Hâlbuki sıfır ve garantili bir trafonun değeri daha ucuzdur ve 4.000 TL dır. Buna rağmen tamir olan trafo çalışmadı ve çöpe atılarak yeni bir tane alındı. Böylece 4.550 TL çöpe atılmış oldu.
EMLAK VE SU ZAMMI
Bir yerel gazetede, Karaağaç halkının emlak ve su zammına gösterdiği tepki yi konu alan bir haber çıkmıştır. Bu haberin hemen ardından Sayın Acar kendi yandaş medyasına hazırlattığı haberde bunun yalan olduğunu dile getirmiş ve her zaman yaptığı gibi eski defterleri karıştırarak geçmiş yönetimi suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur.
SU ZAMMI: Adnan Bayram’ı kastederek geçmiş iktidarın suya yaptığı zam oranlarını bir gazetede haber yaptı. Ancak yıllarca İskenderun Belediyesinde hesap işleri müdürlüğü yapan sayın Acar’ın hesaplarda ne kadar zayıf olduğunu herkes gördü. Çünkü o yıllarda enflasyonun %100 lere vardığını ve böyle bir ortamda suya yapılan % 50 zammın çok masum kaldığını hesap edememiş. Hâlbuki günümüzde enflasyon % 9’dur. Ama Sayın Acar, hem suya zam yaptı, hem 0-40 ton olan kademeyi 0-30 tona indirdi ve ayrıca su katılım payını 1 TL den 3 TL ye çıkardı. hassas bir biçimde hesaplanınca bu artışın, bazı faturalara % 50 yansıdığı görünmektedir. bir tarafta %100 enflasyon ve % 50 su zammı bir tarafta % 9 enflasyon ve % 50 su zammı acaba hangisi daha insaflı.
Sayın Acar’ın basın danışmanı, bu haberden sonra Adnan Bayram’a cevap hakkı doğduğunu ve bir düzeltme yazısı gönderdiği taktirde bunu yayınlayacağını söylemesine rağmen gönderilen düzeltme yazısını maalesef yayınlamadı. Bu durum basın ahlakına uymamaktadır. bu nedenle haberi yapan gazeteyi şiddetle kınıyoruz.
EMLAK ZAMMI: Bilindiği üzere, emlak değer tespit komisyonuna, Belediye Başkanı, Fen imar müdürü ve altı tane mahalle muhtarı katılmıştır. Devlet adına ise vergi dairesi, tapu kadastro ve ticaret odasından birer temsilci katılmaktadır. Sayın Acar, %300 ‘e varan oranlardaki emlak zammında halkın tepkisini üzerine çekmemek için topu maliyeye atmaktadır. Halktan gelen soruları maliye böyle olmasını istedi elimizden bir şey gelmez şeklinde cevaplamaktadır. Halkımıza yanlış bilgi vererek hedef saptırmaya çalışmanız size hiçbir şey kazandırmayacaktır. Tüm halkımız artık gerçeği biliyor bu zam sizin ve muhtarların eseridir.
Her zaman şunu ifade ediyoruz; Karaağaç için atılacak her adıma kayıtsız şartsız destek olmaya hazırız. Yeterki iktidar iyi niyetle samimi bir şekilde Projelerini, fikirlerini getirsin katkı sunmaya hazırız. Fakat kendi siyasal çoğunluğuna güvenerek, hiçbir tartışma ortamı yaratmadan, dayatmalarla yapılacak hiçbir hareketin içinde olmayacağımızı ifade etmek isteriz. Temennimiz bundan sonraki süreçte Karaağaç’ta ciddi adımlar atılarak, belde sorunlarına çözüm getirecek projelerin hayata geçirilmesidir.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet