Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Serkan Topal Konuştu Meclis Karıştı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın dün gece meclis genel kurulunda yaptığı konuşmadan sonra kavga çıktı.

Serkan Topal Konuştu Meclis Karıştı

Gündem   A+a-

Topal’ın konuşmasına sinirlenen AKP’liler önce yerlerinden sataştı ve sonra Topal’ın üzerine yürüdü. Genel kuruldaki AKP’li milletvekillerinin Serkan Topal’ın üzerine yürümesi üzerine tartışma büyüdü. AKP’lilerin Topal’ın üzerine yürümesiyle gerginleşen ortam araya giren milletvekilleri tarafından yatıştırılmaya çalışıldı.

 

Topal’ın olay yaratan konuşması aşağıdadır:

 

Sayın başkan değerli milletvekilleri

 

Bizim yıllar önce anladığımız ve karşı çıktığımız Yeni Türkiye’nin ne olduğunu artık AKP’li milletvekilleri de umarım anlayabilmiştir. Yıllardır bu kürsüde yapmayın, etmeyin, gittiğiniz yol, yol değil, yaptığınız işler doğru değil demiştik. Ama dinlemediniz.

Kimin nerede hangi canlı bombaya rastlayacağını bilemez haldeyiz. Hangi şehirde, hangi sokakta bomba patlayacak, kimler ölecek bilmiyoruz. Ve bu ülkenin yurttaşları Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşlarından değil, yabancı ülke elçiliklerinden aldıkları bilgilerle gündelik yaşamına devam ediyor.

 

Gözümüz emniyette, ses yok. Gözümüz mitte, ses yok. Gözümüz başbakanlıkta, ses yok. Onların yerine yabancılar konuşuyor, onların yerine yabancı elçilikler uyarıda bulunuyor. Ama haksızlık etmeyelim Bilal Oğlanın vakfı TÜRGEV de tıpkı o yabancılar gibi kendi öğrencilerini uyarıyor. Şu şehirde şu mahallede bomba patlayabilir oraya gitmeyin diyor.

 

Bu ülkenin yurttaşı AKP hükümetinden daha fazla yabancıların gözünün içine bakıyor. Bundan utanın, utanın, utanın. 

Bundan utanmıyorsanız yarattığınız yeni Türkiye’den utanın.

Yandaş gazetelerinizde, televizyonlarınızda her daim eski Türkiye’yi mi istiyordunuz, hastane kuyrukları mı istiyordunuz diyenler, yarattığınız yeni Türkiye’deki morg sıralarından utanın.

Her bomba haberi geldiğinde acaba benim çocuğum da orada mıydı, tanıdık birisi var mıydı diye ağlayarak, kaygılanarak haber dinleyen, telefonlara sarılan analardan babalardan utanın.

 

Ne önlem aldığınız var, ne de belli ki önlem alabilme gücünüz kaldı. Yanı başımızdaki savaşı engellemek için değil, oradan çıkar sağlamak için müdahale edip, silah gönderdiğiniz için, sınırlarımızı teröristlere açtığınız için bugün canlı bombalar cirit atıyor. Ülkeyi getirdiğiniz halden, düşürdüğünüz durumdan utanın. Ama siz utanmak yerine yapabildiğiniz tek şeyi yapıyorsunuz. Sadece kınıyorsunuz.

 

İnsanlar bu kadar acı çekerken, acı içinde evlerinden çıkamıyorken, iki bin kişilik koruma ordularıyla dolaşıp “sorun yok milletimiz rahat olsun” diyorsunuz, korkmayın diyorsunuz.  Bunu söylerken bari şehitlerimizden utanın, ölenlerden, onların yakınlarından utanın.

 

Eğer kınamayla bitecekse bir kınama bakanlığı kurun her terör olayından sonra kınayın olsun bitsin.

 

Bu ülkenin cumhurbaşkanı çıkıp ‘ben gidersem devlet yıkılır’  diyebiliyor. Bu nasıl bir kibirdir, bir cumhurbaşkanına yakışıyor mu?

Bu devletin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bile “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” derken, siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Bu Cumhuriyetin temelinde 78 milyon insan var. Siz 78 milyon insandan daha mı üstünsünüz? Bu ülkeye canını veren aziz şehitlerimizden daha mı üstünsünüz? Değerli AKP milletvekilleri, siz bunu içinize sindiriyor musunuz?

     Abdülhamit gitti bir şey olmadı.

     Damat Ferit gitti bir şey olmadı.

     Enver Paşa gitti bir şey olmadı.

Sizin üçlüde gitse bir şey olmaz. Siz gidin de millet rahat nefes alsın. Siz gitseniz ne, gitmeseniz ne?

Siz değil, sizin ağababalarınız da, 7 sülaleniz de gitse,  Ne  bu devlet ne bu cumhuriyet yıkılmayacak, ilelebet payidar kalacaktır.

Türk milletinin bağrında Mustafa Kemaller Tükenmez.

 

Milli İstihbarat Teşkilatı, olmuş Milli İstirahat Teşkilatı, Başbakanlık olmuş boşbakanlık, Saray ne yapıyor? Anayasa tanımıyor. Parlamento tanımıyor. Ülkeyi tanımıyor, milleti tanımıyor. Ama Reza Sarraf ı iyi tanıyor. IŞİD’in öfkeli çocuklarını iyi tanıyor.

   Ağrıda esnaflık yapan Dilaver kardeşim mi?

   Denizlide taksicilik yapan Enver kardeşim mi?

   Hatay da inşaatta çalışan Yusuf Dadük kardeşim mi?

   Rize de çay toplayan Niyazi kardeşim mi?

Bunlar mı sorumlu??   Siz mi sorumlusunuz.

Artık gelinen noktada acilen yapılması gereken hükümetin istifasıdır.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş