Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erzin Halkı Bilgilendirme toplantısına duyarsız kaldı

Hatay'ın Erzin İlçesi'nde Selena Firması tarafından inşa edilmesi planan termik santral için hazırlanan bilgilendirme toplantısı, çevrecilerin eylemi

Gündem   A+a-

 
 Hatay’ın Erzin İlçesi’nde Selena Firması tarafından inşa edilmesi planan termik santral için hazırlanan bilgilendirme toplantısı, çevrecilerin eylemiyle gerçekleşemedi.
Erzin Yeşilkent Lisesi’nde Selena Elektrik Üretim A.Ş.’nin ÇED raporunu hazırladığı Armada firmasından oluşan heyet, halka bilgilendirmek üzere geldi.
 
Heyet, salondayken, çevreciler de ellerinde pankart ve dövizlerle ekibi protesto etmeye başladı. Zaman zaman gerginliğin üst safhaya çıktığı eylemde, heyet, tesisin hangi sistemle inşa edileceği konusunda bilgiler vermek istedi ancak, çevreciler, vatandaşları salona sokmadı.
 
Bilgi verecek kimseyi karşılarında bulamayan heyet, İl çevre Müdürlüğü yetkililerin de arasında bulunduğu bir komisyon oluşturdu. Salonda komisyon ile çevreciler arasında kısa süreli rapor gerginliği yaşandı. Yapılan müzakereler sonrasında krizi çözen komisyon, bilgilendirme toplantısının, halk katılımın olmadığından dolayı gerçekleştirilemediği yönünde hazırladığı raporu imzaladı.
Raporun bir örneğini almak isteyen çevrecilerin direnişi sonuç verdi ve komisyonun hazırladığı rapor, çevrecilere verildi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar