Skip Navigation Links

'Asıl Sermayemiz Başarı Öyküleridir'

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Simya Koleji öğrencilerine iş ve özel yaşamlarında başarılı olmanın sırlarını

'Asıl Sermayemiz Başarı Öyküleridir'

Gündem   A+a-

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Simya Koleji öğrencilerine iş ve özel yaşamlarında başarılı olmanın sırlarını aktardı, tavsiyelerde bulundu;

İskenderun Simya Koleji’nin, "Geçmişten Geleceğe Bakış” konulu söyleşinin bu ay ki konuğu Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı oldu. Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı etkileyici sunumuyla öğrencilerden büyük alkış alırken, yaşamından verdiği başarı örnekler, öğrencilere ışık tuttu. Tosyalı, “Herkesin amacı standartları yüksek bir yaşam sürmektir. Ama bunu hak etmek, çok çalışmak lazım” dedi. Simya Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide samimi tavırları ve başarı öyküsü ile salonu dolduran öğrencilere kendisine hayran bırakan Tosyalı, 47 yıllık çalışma hayatında işini hep severek yaptığını ve misyona çok önem verdiğinin altını çizdi. Programa; Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Simya Koleji kurucuları Selim Baysal, Mehmet Baysal, kolej öğretmenleri ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.

‘DOĞRU İLİŞKİLER BAŞARI SAĞLAR’

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, “Hayatınızda tanıdığınız herkesi bir kazanım olarak ele almalısınız . Kimle tanışırsanız kartını alın, kartınızı verin . İyi dostluklar kurmaya çalışın. Kırgınlıklar olmasın, Doğru zamanda doğru kişilerle kurulan doğru ilişkiler başarıya götürür. Dünya artık çok küçük iletişim gelişti. Çin’de, Cezayir’de yaptığınız her şey anında Türkiye’de de dünyanın bir başka yerinde de duyulur. Onun için yaptıklarınıza dikkat etmelisiniz. Zamanlama da çok önemlidir. Osmaniye’deki yatırımımıza 2008’de başladık. Bu kriz zamanına denk geldi. Bunu şimdi yapsaydık dünyadaki etkiyi yakalayamazdık” şeklinde konuştu.

‘HAYIRSEVERLİĞİ TACIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Kendisi için olmazsa olmaz kurallardan birinin hayır işleri olduğunu belirten Tosyalı, “20’yi aşkın fabrikalarımız var. Üretiyoruz, ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Bütün bunları yaparken de hayırseverliği ihmal etmiyoruz. Hayra yatırım sanayicilikten de önemlidir. Hayırseverliği tacımız olarak görüyoruz. Bu bağlamda okullar, sevgi evi, zihinsel engelliler okulu, yurtlar, kapalı spor salonu gibi projeleri hayata geçirdik. Rabbim nefes verdiği müddetçe, hayır işlerimiz sürecek” dedi.

BAŞARININ SIRLARINI ANLATTI

Her sabah saat 04.15’te ayakta olduklarını anlatan Tosyalı, en çok zaman israfı konusunda hata yapıldığını söyledi ve gençlere zamanı efektik kullanmanın önemine değindi. Gençlere iş ve özel yaşamlarında başarılı olmanın sırlarını aktaran Tosyalı, çalışma hayatma küçük yaşlarda babasına yardım ederek başladığını söyledi.

Tosyalı, “İskenderun eski Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Ülkümen, ben genç iken, “İskenderun Demir Çelik Fabrikaları her ayın 15’inde işçelere maaş veriyor. Bu rakam o vakit toplamda 10 milyon lirayı buluyordu. Bana, ne iş yaparsan yap, ama o paydan faydalanmaya çalış” tavsiyesinde bulunmuştu. Allah Rahmet eylesin. Çok etkileyici konuşmaları vardı. Ama o vakit ben düşündüm ki, Ya İskenderun ekseninde kazanımlardan pay sahibi olacaktım ya da büyük düşünüp dünya ölçekli bir girişimci olacaktım. Bugün logomuzun altında Türkiye’nin global çelik üreticisi diye yazar. Çünkü büyük hedeflerle yola çıktık. İşimiz günün şartlarında ne ise hep en iyisini yapmaya özen gösterdik. Çalışarak besleniyoruz, diri kalıyoruz! Ayrıca ‘işimizi iyi yapıyor muyuz?’ diye sık sık kendimizi sorguladık . Bu da kendi alanımızda başarıyı getirdi" diye konuştu .

‘HAYAT HİKAYELERİNİ ÖNEMSİYORUZ’

Gençlere, “Başarı öykülerini dinleyin. Çünkü bizim asıl sermayemiz başarı öyküleridir” diyerek, tavsiyede bulunan Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, “Türkiye’de birçok başarı öyküsü dinliyoruz. Bunlar bize yol gösteriyor. Çünkü her başarı öyküsünde zorlu virajlar, engeller, çıkış yolları var. Hiçbir kazanım kolay elde edilmiyor. Yarın sizler de iş sahibi olacak. Belki de bir ortamda bir araya geleceğiz. Bugünden yol haritanızı, hedeflerinizi, misyonunuzu belirleyin, Türkiye’nin gelecekte sizin gücünüze ihtiyacı olacak” dedi.

‘10’A ALIP, 9’A SATIYORUZ DEDİK, ŞAŞIRDILAR’

Amerika’nın en prestijli üniversitesi olan John Hopkins’teki söyleşiden sözeden Tosyalı, “Karşımda Dünya’nın en başarılı profesöri, seçkin akademisyenleri oturuyordu. Üstelik akademik düzeyde İngilizce konuşamıyordum. Türkçe yaptığım söyleşi de sadece başarı öykümü anlattım. Örneğin, kriz döneminde yaptığımız yatırımlardan sözettim, etkilendiler. En çok da, ‘biz iş yaparken 10’a alıp, 9’a satıyoruz’ dediğimde tercüman şaşırdı. ‘Yanlış telafuz ettiniz’ herhalde diyerek, beni düzeltmeye çalıştı. Oysa ben doğru olanı söyledim. Tercümana da aynen böyle çevir diye uyardım. Nasıl mı? Lüks bir ev alıyorsunuz, 400 bin dolara.. Sonra kriz ortamında piyasa değeri düşüyor, satıyorsunuz 350 bin dolara.. Ama fiyat daha da aşağıya düşünce, 300 bin dolardan o evi yeniden alıyorsunuz. Mantık budur” dedi.

OSMANİYE TESİSLERİNE GÜNEŞ PANELİ!

Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı ve bu bölgede büyümenin bir şans olduğunu da anlatan Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, geridönüşüm yatırımlarında büyük paralar harcadıklarını söyledi. Tosyalı, "Dünya’nın her yerinde yatırım yapıyoruz ama memleketimize yatırım yapmayı da unutmuyoruz. Bizi bilenler ne kadar çevreci olduğumuzu bilirler. Yatırımda da buna dikkat ederiz. Çevreye yapılan yatırımlar büyük yük getirse de bundan taviz vermeyiz. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesis için başvuru yaptığımızda önce bize ret cevabı verdiler. ‘Çevrenin kirlenmesini istemiyoruz’ dediler. Biz tesisimizde geri dönüşümün yanında ön arıtma tesisi de kurduk. Ayrıca şimdi Osmaniye tesislerinin çatılarını güneş panelleriyle düzenliyoruz. Maliyete ne olursa olsun, kalite anlayışımızdan taviz vermiyoruz. Örneğin, Cezayir’de enerji maliyetleri düşük. Ama buna rağmen, geridönüşüm yatırımlarını tamamladık. Çünkü çevreyi önemsiyoruz, duyarlıyız” diye konuştu.

BİNİCİLİK OKULU’NA AÇILIŞ

Söyleşi bitiminde öğrencilerden büyük alkış alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya, eğitime katkılarından ötürü Simya Koleji kurucusu Selim Baysal plaket takdim etti.

Daha sonra, kolejin eğitim verdiği üniteler gezilerek bilgiler verildi. Kolejin muhteşem bir doğa ortamında verdiği kaliteli eğitimi hayranlıkla izleyen Tosyalı, Selim Baysal’a “Okula ilk defa geliyorum. Müthiş bir atmosfer var. Doğanın güzelliği, kampüsü andıran bu olağanüstü yapıdan çok etkilendim. Başarınız daim olsun” dedi.

Ardından, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, YK Üyesi Fatih Tosyalı, kolej kurucuları Selim Baysal ve Mehmet Baysal, Hatay’da ilk defa bir eğitim kurumunda başlatılan ‘Binicilik Okulu’nun açılış kurdelasını birlikte kestiler. Halkın da faydalanabileceği binicilik okulu büyüledi. 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet