Skip Navigation Links

Neden Çocuklarımızın Geleceğini Çalıyoruz?

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Arsuz’da yapılması planlanan termik santrali TBMM gündemine taşıdı.

Neden Çocuklarımızın Geleceğini Çalıyoruz?Web
TV

Gündem   A+a-

Elindeki pankartla konuşma yapan Topal, Arsuz’daki termik santralin bölgeye ve insanlara zarar vereceğini belirtti. Bir gün önce de konuyla ilgili basın açıklaması yapan Topal şunları söylemişti:

 

Arsuz ilçemize yapılması düşünülen termik santral ile ilgili gelişmeleri büyük bir kaygıyla izlemekteyiz. Hem bölge insanımız için hem de sosyal ve coğrafi nedenlerden ötürü bu tür bir projenin yarar değil aksine telafi edilemeyecek büyük zararlar doğuracağı kanısındayız. Hatay ilimiz yıllardır büyük bir savaşın etkilerini her alanda en fazla yaşayan ve bu nedenle ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı ve turizmi her geçen yıl daha da büyük darbeler yiyen bir konumdadır. Bizler vergi sıralamasında en yukarlarda olan ilimize her fırsatta daha fazla yatırım daha fazla sermaye gelmesi için uğraşırken AKP hükümetinin ısrarla ilimize yatırım getirmek istememesini de hayret ve üzüntüyle görüyoruz. Buna karşın turizmi durma noktasına gelmiş, ekonomisi durma noktasına gelmiş, esnafı, çiftçisi, köylüsü borç içinde olan Hatayımıza biz proje ve yatırımlar beklerken turizmi ve doğayı daha fazla tahrip edecek bir projeyle karşı karşıya kalıyoruz. Kurulması planlanan termik santral bir zehir deposudur. Bu bölgedeki doğal yapıyı harab edecek ve aynı zamanda insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit edecek özelliklere sahiptir.

 

Bugün dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri halklarını zehirleyen başta kömür olmak üzere fosil yakıta dayalı hızla fosilleşmekte olan teknolojilerden uzaklaşırken, Türkiye olarak, neden dört elle havayı, suyu, toprağı, dolayısı ile insanı ve yaşamı hiçe sayan bu projelerde ısrar ediyoruz? Neden çocuklarımızın geleceğini çalıyoruz? Neden insanımızın sağlıklı yaşam hakkını gasp ediyoruz? Böyle bir zehir deposunun varlığı bölgemizin, bu güzel beldemizin ve şu güzelim doğanın bütün hazinesini kaybetmesine neden olacaktır. İnsanımızın sağlığını da olumsuz etkileyecek olan bu zehir deposu ayrıca özellikle bu bölgede turizmden eser dahi bırakmayacaktır.

 

Ülkemiz ve başta da Hatayımız enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji potansiyeline sahiptir. Hükümetin bir an önce başta rüzgâr, güneş ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjiyi öne çıkaran bir enerji politikası izlemesi gerekmektedir. Biz ne Hatayımızda ne de ülkemizin hiçbir yerinde doğa karşıtı, insan sağlığına zarar verici hiçbir santrali istemiyoruz. Sağlıklı bir çevre ve insan için yenilenebilir sağlıklı enerji projelerinin gelmesi ise talebimizdir bu konuda da elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Neden Çocuklarımızın Geleceğini Çalıyoruz? videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet