Skip Navigation Links

Bizi Farketmeniz İçin Zamanın Durması mı Gerekli?

Down Sendromlu bireyler için zamanı durdurdular.

Bizi Farketmeniz İçin Zamanın Durması mı Gerekli?Web
TV

Gündem   A+a-

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak için düzenlenen “Zamanı Durdurma’’ projesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Arsuz ilçesinde faaliyet gösteren Güleryüz Özel Eğitim Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü nedeniyle İskenderun Primemall Alışveriş Merkezinde sıra dışı bir projeye imza attı.

Down Sendromlu bireylerin farkındalığını arttırmak ve onların da var olduğu gerçeğini unutturmamak amacıyla hazırlanan “Zamanı Durdurma’’ etkinliği ile izleyen vatandaşlara sosyal sorumluluk duygusu aşılandı.

Gönüllü olarak projeye destek veren oyuncular, ilk başta insanların yoğun olduğu bir alanda bir süre hareketsiz kalarak dikkatleri üzerlerine çektiler. Daha sonra Down Sendromlu bireyler ellerindeki pankartlarla hareketsiz kalan insanların arasında gezinerek, etrafta toplanan ve merakla ne olduğunu anlamaya çalışan kalabalığa “BİZİ FARKETMENİZ İÇİN ZAMANIN DURMASI MI GEREKLİ’’ mesajını verdiler.

Farklı şekillerde durarak bir ambiyans oluşturan oyuncular, müziğin çalması ile harekete geçerek Down sendromlu bireylerin gönüllerince eğlenip dans etmesini sağladılar. Duygu dolu anlar yaşayarak şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, projeyi destekleyerek müzik bitene kadar alkışla eşlik ettiler ve bir yandan cep telefonları video çekerek bu güzel anları kaydettiler.

Projenin sonunda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Güleryüz Özel Eğitim Merkezi Kurucu ortağı Nesli Özdemir, “Down Sendromu vücut içerisinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle olan genetik bir durumdur ve hastalık olmadığı gibi kalıtsal da değildir. Hamilelikte tesadüfen meydana gelir. Bildiğimiz şey bunun kimsenin suçu olmadığıdır. Bütün ırklarda, sosyal sınıflarda ve ülkelerde meydana gelebilir. Down sendromlu bireylerimizin yaşamlarını zenginleştirecek birçok olanak var. Bu olanakları sağlamak için bu farkındalık projesini yapmak istedik. Bu sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratma projesi büyük bir emek ve çalışma sonucunda meydana gelmiştir. Önemli olan onları unutmamak ve farkına vararak toplum bilinci oluşturmaktır’’ ifadelerine yer vererek down sendromlu bireylerin toplumumuzda ki önemine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında projeye destek verenleri onurlandıran Özdemir, Primemall Alışveriş Merkezine ve yönetimdeki Derya Karaciğer’e, mutluhikayeniz.com’a, Nev Sanat merkezine, Fotoğrafhaneye, İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Gökhan Harbiyeliye, Sanat Yönetmenimiz M. Tevfik TAŞ’a, Arsuz Üçağaç Kültür Derneğine, Atilla YILMAZ’a , Gizem Yakut USTAOĞLU’na , İSTE Sinerji Topluluğu, İSTE Turizm Topluluğu, İSTE Müzik Topluluğuna ve diğer tüm katılımcılara sonsuz teşekkür etti.

Etkinlik sonrasında alışveriş merkezinde yemek yiyen Down Sendromlu bireyler, oyun merkezinde dakikalarca keyifli vakit geçirerek günün tadını çıkardılar.

Bizi Farketmeniz İçin Zamanın Durması mı Gerekli? videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet