Skip Navigation Links

İskenderun'da Nevruz Yürüyüşüne İzin Verilmedi

İskenderun’da HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında olduğu HDP'lilerin nevruz yürüyüşüne izin verilmedi.

İskenderun'da Nevruz Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Gündem   A+a-

İskenderun’da HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında olduğu HDP'lilerin nevruz yürüyüşüne izin verilmedi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde haftasonu HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında olduğu HDP'lilerin nevruz yürüyüşüne izin verilmedi. Emniyet yetkilisi, yürümekte ısrar eden Kürkçü'ye, İstanbul'daki terör saldırısını hatırlatıp, "Sizin can güvenliğiniz için yürümenize izin vermeyeceğiz" dedi.

HDP Hatay İl ve İlçe örgütü İskenderun İlçesi Yıldırımtepe Mahallesi'ndeki alanda izin verilmemesine karşın bir araya gelerek nevruz kutlaması yapmak istedi. HDP İzmirMilletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu grup, buradan Buluttepe Mahallesi'ndeki HDP'nin temsilcilik binasına yürümek istedi. Ancak Emniyet yetkilileri, Kürkçü ile yanındakilere yürümelerine izin vermeyeceklerini bildirdi. Alınan güvenlik önlemine karşın yürümekte ısrar edince polis yetkilileri, İstanbul'daki terör saldırısını hatırlatıp, "Biz sizin güvenliğinizi nasıl sağlayacağız. Bu patlamadan sonra vekil olarak halen yürümeyi nasıl zorlarsınız onu anlamıyorum. Sizin can güvenliğiniz açısından da bu yürüyüşe izin veremem" dedi.

Polis yetkilileri, ayrıca 100 kişilik grubu polis araçlarıyla gitmek istedikleri yere kadar da götürebileceklerini söyledi. Ancak bunu kabul etmeyen HDP'liler kendi araçlarıyla temsilciliklerine gitti. Burada halay çekip nevruz kutlaması yaptı.

Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de burada yaptığı konuşmada, "Bugün de ne yazık ki hepimiz aslında mutsuzuz. Çünkü onlarca yıldır, büyük yasakları, büyük kıyımları, büyük kırımları aşarak bir hak haline getirmiş olduğumuz nevruzun yıldönümünde, yani bu yıl nevruzda bize alanlar kapatıldı" dedi.

HDP'liler konuşmaların ardından olaysız dağıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet