Skip Navigation Links

Terör Nereden Gelirse Gelsin İnsanlık Suçudur..

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu İskenderun’da Terörü Kınadı

Terör Nereden Gelirse Gelsin İnsanlık Suçudur..Web
TV

Gündem   A+a-

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu altıncı toplantısını gerçekleştirdiği Hatay’da düzenlediği deklarasyonla, ‘nereden gelirse gelsin terör’ün bir insanlık suçu olduğu vurgulanarak Ankara ve İstanbul’da yaşanan terör saldırısı kınandı.
 

Hatay’da iki günlük toplantı gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimi İskenderun’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın açıklaması yaptı. Federasyon ve Gazeteciler Cemiyet başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda hazırlanan deklarasyonu okuyan Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Konfederasyonun altıncı başkanlar toplantısının Hatay’da yapıldığını, 7 federasyon, 87 Gazeteciler Cemiyeti Başkanının katıldığını belirterek “Ortadoğu’da sınırlarımızın hemen yanında insanlık tarihinin kanlı savaşlarının biri yaşanmaktadır. Bu durumun doğurduğu kaos ortamı ülkemizi derinden etkilemektedir. Savaştan kaçan milyonlarca sığınmacı güvenli topraklar olarak Türkiye’yi seçmekte, büyük bir mülteci akını yaşanmaktadır” dedi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hakim olduğu Hatay’dan Ortadoğu’daki savaşların son bulmasını istediklerini vurgulayan Başkan Kolaylı “Bölgedeki karışıklıktan yararlanan çeşitli terör örgütleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştirmekte huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Terör son günlerde Ankara, İstanbul gibi metropol şehirlerimizi hedef seçmiş, güvenlik güçlerimizden masum insanlara onlarca kişiyi katlederek çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Hatay’da toplanan 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcileri olarak terör saldırılarında güvenlik güçlerimizin şehit vermenin, çok sayıda vatandaşımız, ülkemizde bulunan konukları kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz” diye konuştu.
Ayrıca Güneydoğu ve doğudaki meslektaşlarının terör belası yüzünden görevlerini özgürce yaşamadıklarına da değinen Konfederasyon Başkanı Kolaylı “Konfederasyonumuz konunun sonuna kadar takipçisidir, meslektaşlarımızın yanındadır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başkanlar kurulu olarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgililere çağrıda bulunuyoruz. Bu ortamda ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmalarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör insanlık suçudur. Bu nedenle terör akli selim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir. Birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak lanetliyor, aziz şehitlerimize ve terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Terör Nereden Gelirse Gelsin İnsanlık Suçudur.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet