Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Silah Kaçakcılığına Büyük Darbe !!

Hatay, Mersin ve Şanlıurfa'da 37 ayrı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Terör örgütlerine silah sağlayan 11 kişi tutuklandı.

Silah Kaçakcılığına Büyük Darbe !!

Hatay   A+a-

Adana’da terör örgütleri ile uyuşturucu çetelerine silah sağladıkları iddiası ile gözaltına alınan 20 kişiden 11’i tutuklandı, 9’u ise serbest bırakıldı.

Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sırasında Suriye’den yurda silah sokulduğunu saptayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, silahların Adana ve Mersin’de uyuşturucu çeteleri ile terör örgütü üyelerine satıldığının belirlenmesi üzerine geçtiğimiz salı günü şafak operasyonu düzenledi. Adana merkezli olmak üzere Hatay, Mersin ve Şanlıurfa’da 37 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 8 tabanca, 13 otomatik av tüfeği, 70 bin paket kaçak sigara, silahlara ait çok sayıda mermi ile silah parçaları ele geçirdi. Operasyonlarda silah kaçakçılığına karıştığı belirlenen 20 kişi gözaltına alındı.

KOM Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 9’u savcının talimatı ile ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 11’i adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan 11 şüpheli, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütü üyeliği ve silah kaçakçılığı suçlarından tutuklandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar