Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’a Termik Santral Fikrini Aklınızdan Çıkarın !!!

Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) Başkanı Avukat Nadir Urcun, yapılması planlanan termik santral projesinin kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Arsuz’a Termik Santral Fikrini Aklınızdan Çıkarın !!!

Hatay   A+a-

Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) Başkanı Avukat Nadir Urcun, geçtiğimiz günlerde medyada ve kamuoyunda büyük yankı bulan Arsuz Kale Mahallesi’ne yapılması planlanan termik santral projesinin gerçekleşmesinin mümkün olamayacağı gibi yapılmasına da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Termik santral projesinin gündeme gelmesini büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirten Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) Başkanı Avukat Nadir Urcun, Arsuz’un geçmişte olduğu ve gelecekte de Turizm hedefi yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirterek şöyle konuştu :

“İlçemiz sınırları içerisinde Kale mevkiinde Papatya Elektrik Üretim Aş. tarafından yapılması planlanan Kül Depolama Sahası, Dolgu Alanı, İskele ve Derin Deniz Deşarjı, Termik Santrali projesi ile ilgili gelişmeleri büyük bir ilgi ve kaygı içerisinde takip etmekteyiz. Böyle bir projenin değil hayata geçirilmesi, adı dahi bölge halkımızı üzmeye ve kaygılandırmaya yetmiştir. Doğal yapısı ve tarihi dokusuyla bir turizm cennetini vaat eden Arsuz’un böyle bir projeyle anılması bizleri derinden üzmüştür. Arsuz’umuzun böyle bir zehir deposuna değil turizme yönelik yatırım ve atılımlara ihtiyacı bulunmaktadır. Bu gibi termik santral ve zehir depolarının, bulundukları bölgede doğal yapıyı yok ettiği ve insan sağlığını ciddi ölçüde tehdit ettiği kaçınılmaz bir gerçektir. Böyle bir zehir deposunun varlığı halinde bölgemiz doğal güzelliğe sahip dokusunu kaybedecek, insan sağlığı olumsuz etkilenecek ve ayrıca bölgemizde turizmden eser dahi kalmayacaktır.

Arsuz İş Adamları Derneği olarak ; yapılması planlanan Kül Depolama Sahası, Dolgu Alanı, İskele Ve Derin Deniz Deşarjı, Termik Santrali projesine karşı olduğumuzu bu konunun bir daha ele alınmamak üzere kapanması için diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareketle ilgili makamlarla irtibata geçerek görüşmelerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar