Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehit Babasına Büyük Ayıp

Yattığı hastanede boş senedi imzalayınca oğlunun cenazesine katılabilmiş

Gündem   A+a-

İstanbul Halkalı’da düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Erzinli Uzman Çavuş Uğur Ekiz’in babası Fikri Ekiz’e oğlunun cenazesine katılmak için tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nden ayrılırken boş senet imzalatılmış.



Hastanede yapılan masraflar karşılığında imzalatıldığı iddia edilen senede şehidin ağabeyi imza atmak zorunda kalmış. Şehidin kemiklerini sızlatan olay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in girişimleri ile çözüldü. Adana Özel Seyhan Başkent Hastanesi’nde kalbindeki rahatsızlıktan dolayı tedavi amaçlı yatan Fikri Ekiz’in (73) ameliyat olacağı gün İstanbul’da görev yapan Uzman Çavuş oğlu Uğur Ekiz’in, Halkalı’da meydana gelen terör saldırısında şehit olması üzerine ameliyatı ertelendi.

Kalp hastası Fikri Ekiz, şehit oğlunun cenaze törenine katılmak için büyük oğlu Cafer Ekiz tarafından yattığı hastaneden alınarak Erzin’e getirilmek istendi. Hastanede gerekli işlemler yapıldıktan sonra hastane masrafları gerekçe gösterilerek senet imzalatılmak istendi. Üzerinde her hangi bir tarih ve miktar yazılmayan birkaç tane boş senede şehidin abisi Cafer Ekiz imza atmak zorunda kaldı.
DURUMU ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN'E ANLATTI
Boş senetleri imzalayarak babasını hastaneden çıkaran Cafer Ekiz durumu, geçtiğimiz pazar günü kendilerine taziye ziyaretinde bulunan ve bir sıkıntılarının olup almadığını soran Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e iletti. Bakan Ergin, şehit ailesini ziyareti sırasında öğrendiği ve duyanları şaşkına çeviren olayın çözülmesi ve hastanede tedavi gören şehit babasına gerekli her türlü yardımın yapılması için Erzin Kaymakamı İlhan Abay’a talimat verdi. Bakan Ergin’in talimatı üzerine harekete geçen Kaymakam Abay, telefonla aradığı hastane yetkililerinden konu hakkında bilgi aldı.

Hastane yetkililerinden sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Kaymakam Abay, şehit babası Fikri Ekiz’in de ameliyatı için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ve Kaymakam Abay’ın devreye girmesi ile bir hastane yetkilisi tarafından şehit babasının masrafları gerekçe gösterilerek oğlu Cafer Ekiz’e imzalatılan senetler kendisine teslim edildi.

Bu arada babasının geçtiğimiz pazartesi günü aynı hastanede başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyleyen şehit ağabeyi Cafer Ekiz, babasının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan Seyhan Başkent Hastanesi yetkilileri senet imzalatma olayının doğru olmadığını öne sürdü.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş