Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sessiz Kuğu Felç Oldu

Dörtyol'da bulunan ve kanatları geçici felç olan sessiz kuğu kuşu,Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nde tedavi altına alındı.

Sessiz Kuğu Felç Oldu

Dörtyol   A+a-

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde bulunan ve kanatları geçici felç olan sessiz kuğu kuşu, Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nde tedavi altına alındı.

Geçen hafta sonu Dörtyol sahilinde hareket etmekte güçlük çeken sessiz kuğu kuşunu gören hayvan sever, yetkililere haber verdi. Sahile gelen Orman ve Su İşleri Dörtyol Şefliği görevlileri, yaban kuşunu alarak bakım ve kontrolleri için Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi rehabilitasyon merkezine getirdi.

Burada yapılan kontrollerinde kanatlarının geçici felç olduğu belirlenen kuş tedavi altına alınarak antibiyotik ve vitamin verildi. Şube Müdürü Nuri Yılmaz, geçirdiği travmadan dolayı kanadında kısmi felçlik bulunan sessiz kuğu kuşunun, veteriner hekim kontrolünde yapılacak tedavisinin ardından, uçma yetisini yeninden kazandığında doğal ortamına bırakılacağını söyledi.

Veteriner Hekim Bünyamin Akın ise yaralı kuşa B1 ve B6 vitaminleri verilerek kanatlarındaki kısmi felçliğin çözülmesine yardımcı olunmaya çalışıldığını kaydetti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar