Skip Navigation Links

Çanakkale Geçilmez,Ölmez Aziz Şehitler..

“Çanakkale, Azim Ve Yiğitlikle Örülmüş Bir Destanın Yaradılış Tarihidir”.

Çanakkale Geçilmez,Ölmez Aziz Şehitler..

Gündem   A+a-

Günü’ Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“Çanakkale, Azim Ve Yiğitlikle Örülmüş Bir Destanın Yaradılış Tarihidir”

Yayımladığı mesajında ülkemizin içinden geçtiği zorlu sürece işaret ederek birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edilen Çanakkale’yi örnek almamız gerektiğini kaydeden Başkan Savaş, “Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. 18 Mart 1915 tarihi, bir milletin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Birbirine inanan ve bu inançla tarihin akışını değiştiren kahraman ecdadımızın onurlu mücadelesinin gurur kaynağı olan Çanakkale Zaferi ile Türk Milleti, tarih boyunca var olan ve nefes aldığı her coğrafyada tüm cihana örnek olmuş ve bağımsızlığına gölge düşürmek isteyen düşmana tek vücut olarak büyük bir ders vermiştir.

“Bu Şanlı Zaferin Kazanımlarını Yücelterek Koruyacağımızdan Kimsenin Şüphesi Olmasın”

Sömürgeci ve işgalci zihniyetlere karşı bu kutsal toprakları, şerefli milletini ve manevi tüm değerlerini korumak için bundan tam 101 yılı önce istiklal ve istikbal uğruna gözünü kırpmadan savaşan aziz ecdadımızın verdiği şanlı mücadele ile bugünlere kadar geldik. Bu şanlı zaferin kazanımlarını yücelterek koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Yüksek maneviyatın, kararlılığın ve inanmışlığın örneği olan Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü tüm kalbimle kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadeleriyle bu şanlı gün ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. 

 

Çanakkale Destanının Her Satırında İnsanlık Onuru Vardır

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, vatanın birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir diyerek duygularını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil mesajında şu görüşlere yer verdi;” Çanakkale Cephesinde Seyit Onbaşı gibi nice kahramanlarıyla dünyada eşi görülmemiş fedakârlıkla vatanını savunan güvenlik güçlerimiz bugün de her şartta, her bölgede, saldırılara göğüs germektedir. Çanakkale Zaferi, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren Aziz Mehmetçiklerimize aittir. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 18 Mart Şehitleri Anma Gününde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

“Söz konusu vatanda, gerisi teferruattır"

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini ortaya koyan büyük bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını nasıl savunduğunun en güzel kanıtı olduğunu dile getiren Başkan Nazım Culha, “Bugün tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu zafer, Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olmasının yanı sıra konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir. Bugün ve gelecekte de ihtiyaç duyulduğunda vatanımızın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için aynı mücadeleyi vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı, bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet