Skip Navigation Links

Türkiye'nin Hayırlı Evlatları Ülkücüler

İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Mor' Referandum'u böyle yorumladı;

Gündem   A+a-

İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Mor’ Referandum’u böyle yorumladı;
‘Hakkari ve Van’da güvenlik güçlerimizi hedef alan hain terör saldırıları sonucunda biri Hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say olmak üzere 7 askerimiz şehit düşmüş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.


Ülkemizde giderek artan terör olaylarına rağmen, siyasi iktidarın gündemini açılım ve referandum süreçlerinin oluşturduğu görülmektedir. AKP, milletimizin beklentilerini karşılamaktan uzak bir halde, toplumsal gerilimleri arttırıcı ve beraberinde ülkeyi ‘evet/hayır’ ikileminde kutuplaştırmış bir siyaset anlayışı içerisinde politika gütmektedir.
Başbakan Erdoğan, gerginlik siyasetinden nemalandığı iktidar süreci boyunca, ağır ithamlarda bulunduğu kişi ve kurumları, çıkarları doğrultusunda propaganda malzem esi yapmaktan kaçınmamıştır.
Bu bağlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis grubunda 20 Temmuz 2010 tarihinde yaptığı konuşmasında, referandum sürecine ilişkin açıklamaları ve tavırları hepimizi şaşkınlık içerisinde bırakmıştır.
Ülkücüler için geçmiş dönemlerde ‘faşist, eli kanlı, mafya bozuntusu’ gibi ağır ithamları ve iftiraları düşünmeden sarf eden Başbakan Erdoğan, bugün ‘Ülkücü Şehitleri’ politika malzemesi yapmak suretiyle siyasi çıkar amacı gütmektedir. İnce düşünceden uzak, timsah gözyaşlarıyla, şehitlerimizin ailelerine yazdıkları duygu dolu metinleri işine gelen kısımlarını kullanarak, Ülkücülerin referandumda ‘evet’ demesini istemek riyakâr, istismarcı siyasetin zirve noktasıdır.
Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, şehitlerimiz Mustafa Pehlivanoğlu ve Hüseyin Kurumahmutoğlu’nun isimleri, Başbakan Erdoğan’ın söylemlerinde kullanabileceği sıradan isimler değildir.
Bu isimler, milletimizin karanlık dönemlerinde ‘umut ışığı’ gibi parlayan, varlıkları ve mücadeleleriyle tarihimize altın harflerle geçen kahramanlarımızın isimleridir. Başbakan Erdoğan’ın bu kahramanları, ödüllü aktörleri aratmayacak bir oyunculuk başarısıyla politik malzeme haline getirmesi gayri ahlaki bir tutumdur.
30 yıldır Ülkücü şehitlerimizin isimlerini ağızlarına almayan, onların şehitliklerini dahi tartışmaya açan, şehit ailelerini arayıp sormayan bu zihniyetin geliştirmiş olduğu söylemler, en hafif manasıyla “ahlaksızlıktır” !
Açılım adı altında, milletimizin aleyhinde bölücülük faaliyetleri yürütenlerle el sıkışan, onlarla yakın dostluklar ve ticari ortaklıklar kuranların ağızlarına Ülkücü şehitlerimizin isimleri yakışmamaktadır!
Başbakan’ın Milliyetçileri karalamak için sık sık dile getirdiği “şehitler, kan ve gözyaşı üzerinden nemalanıyorlar” söylemleri adeta AKP zihniyetini tarif etmektedir. Yapılan grup toplantısında sarf edilen sözler de bunu ayan beyan ortaya çıkarmıştır.
Öte yandan başta Kenan Evren olmak üzere, 12 Eylül 1980 darbesini yapanları birçok davette kapılarda karşılayan AKP, TBMM çatısı altında ‘darbecileri yargılayalım ve zaman aşımını ortadan kaldıralım” diyen MHP’nin önerisini kabul etmemiştir.
Yeni Anayasa paketi hakkında AKP ve Başbakan doğruyu söylememektedir!
Bu noktadan hareketle bir kez daha yinelemek istiyorum; Erdoğan’ın Ülkücülere kabul ettirmek için uğraş verdiği Anayasa paketinde darbeciler yargılanamayacaklardır. Bunun yanı sıra Anayasa’da değiştirilmek istenen maddelerin AKP’nin gayri milli politikalarına hizmet ettiği açıktır!
Milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylemekten çekinmeyenler, Ülkücü camianın oyuna muhtaç durumda tüm pişkinlikleriyle siyaset yapmaktadırlar.
Ülkücü şehitlerimizin, camiamızın istismar edilmesine göz yummamız mümkün değildir.
Başbakan ve Ekibi girmiş olduğu bunalımdan bir an önce çıkmalı, ülkemizin gerçek meselelerini görmeli, Ülkücü Camia ile uğraşmaktan SAKINMALIDIR!’ şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet