Skip Navigation Links

Mehmet Selim Kara MYO İçin Protokol İmzalandı

Samandağ Mehmet Selim Kara Meslek Yüksekokulu İçin İmzalar Atıldı

Mehmet Selim Kara MYO İçin Protokol İmzalandı

Gündem   A+a-

MKÜ bünyesinde Samandağ'da yapılması planlanan ‘Samandağ Mehmet Selim Kara Meslek Yüksekokulu’ için 16 Mart 2016 Çarşamba günü Samandağ Kültür Merkezi’nde bir protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, bir ülke için en büyük zenginliğin yetişmiş insan gücü olduğuna vurgu yaparak; ‘’Yetişmiş insanınız varsa, girişimci insanınız varsa o ülkenin sırtı yere gelmez. Mehmet Selim Kara’nın özgeçmişini biraz önce izledik. At arabası ile başladığı yolculuğunda dünya çapında bir filoya sahip olmuş ve ülkemize çok ciddi hizmetler vermiştir. Mehmet Selim Karalar bu ülkede ne kadar çok yetişirse geleceğimiz de o kadar aydınlık olur. Bu gibi insanlar yaptığımız bu okullarda yetişecek. ‘’ dedi.

Birçok ülkenin nüfusu kadar öğrencisi olan bir ülke olduğumuzu ifade eden Vali Topaca, ‘’Yaklaşık 20 milyonun üzerinde öğrencisi olan bir ülkeyiz. Bütün çocuklarımıza en güzel mekânlarda eğitim-öğretim gördürmek devletimizin öncelikli hedefleri arasındadır. Son yıllarda inanılmaz derecede okul yatırımları yapılmaktadır. Hatay’da da aynı şekilde yatırımlar devam ediyor. Şu an sadece Samandağ ilçemizde devam eden okul sayısı 6’dır. Bu yıl inşallah temelini atacağımız, programa alınacak olanlar ve geçen yıl bitenler bu rakamın dışındadır. Tüm bunlara rağmen eğitim-öğretim hizmetlerine zaman zaman yetişemiyoruz. Hayırseverlerimizin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Siz hayırseverlerimizin desteği ile çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, devletimizi ve milletimizi onlara emanet etmek bizim boynumuzun borcudur.’’ dedi.

“HATIRLANMAK İSTEYEN KİŞİLER, GERİDE ESERLER BIRAKMALIDIR”

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, böyle anlamlı bir törende bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Daha düne kadar bin bir güçlükle köylerimizin, kasabalarımızın ve şehirlerimizin ilkokul ihtiyaçlarını karışlamak için çabalarken, artık hayırseverlerimiz üniversitelerimize el atmaya başlamış, kendi yaşadığı yerde sadece ortaokul, lise değil yükseköğrenim okullarını da görmek istemişlerdir. Bu ilimiz ve ülkemiz adına çok sevindirici bir durumdur.” dedi.

Hayırsever vatandaşlarımızın bu tür girişimlerinin Hatay ve ülkemiz için son derece önemli olduğuna dikkati çeken Rektör Kaya, “Bilinmelidir ki gelecekte hatırlanmak isteyen kişiler, geride eserler bırakmalıdır. Kara ailesi de bu protokolün hayata geçmesi ile birlikte adlarını yaşatacak ve hafızalara kazınacak bir eser bırakmış olacaklardır.” ifadesini kullandı.

Hayırsever Kara ailesi adına Has Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara ise böylesine kıymetli bir eseri güzel memleketimize ve ülkemize kazandırma çabası içinde olan herkese yürekten teşekkür ettiğini belirterek, ‘’Babam Mehmet Selim Kara eğitime ilk katkısını henüz 18 yaşında iken Atatürk İlkokulu inşa edilirken yapmıştır. O zamanlar sahip olduğu at arabası ile okulun temeli için taş taşımıştır. 60 yıllık ticari hayatı boyunca öğrenci bursları, karşılıksız ulaşım desteği ile hep eğitime katkı yapma arzusu içindeydi.’’ dedi.

Babalarının açtığı bu yolda gençlerimizin geleceğini şekillendirmek adına çok önemli adımlar atacaklarını ifade eden Kara, bu projenin akabinde İsmail Kara Spor Kompleksi, bir botanik bahçesi,  butik bir arkeoloji müzesi ve bir sanat galerisi yapma arzusu içinde olduklarını sözlerine ekledi.

 

‘Samandağ Mehmet Selim Kara Meslek Yüksekokulu’ protokol imza törenine Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve eşi, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Fuat Çay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve eşi, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hayırsever İşadamı Ayhan Kara ve ailesi, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları katıldı.

Protokol imza töreni konuklara verilen kokteyl ile sona erdi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet