Skip Navigation Links

Turizmcilerden Termik Santral Tepkisi

Turizm ve Tanıtma Derneği; 'Turizm şehri Arsuz'da dolgu alanı,kül depolama alanı termik santral istemiyoruz.'

Turizmcilerden Termik Santral Tepkisi

Gündem   A+a-

Arsuz’da Turizm cenneti olma yolunda hızla ilerliyor. Kale mevkii muhteşem güzelliği, deniz manzarasıyla Hatay en bakir ormanlık alanlarıyla büyülüyor. Turizm şehri Arsuz'da dolgu alanı,kül depolama alanı termik santral istemiyoruz.

Hatay İli Arsuz ilçesi sınırları içerisinde Kale mevkisinde Papatya Elektrik Üretim Aş. tarafından yapılması planlanan 2 X(660 MWe/670 MWm) Güney Akdeniz Entegre (Kül Depolama Sahası, Dolgu Alanı, İskele Ve Derin Deniz Deşarjı) Termik Santrali projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 29/03/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelenip,uygun bulunduğu açıklandı.

Biz İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği olarak karşı çıkacağımızı ve böyle bir yatırımın uygun olmadığını  kamuoyuna duyuruyoruz

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet