Skip Navigation Links

Abdullah Cömert Davasında Karar !

Antakya’da, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davada karar açıklandı.

Abdullah Cömert Davasında Karar !

Gündem   A+a-

Antakya’da, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davada karar açıklandı. Sanık polis memuru, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antakya’da, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davada karar açıklandı. Sanık polis memuru, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abdullah Cömert'in yaşamını yitirmesine ilişkin davada yargılanan sanık polis memuru A.K. hakkında "kastın aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Cömert'in annesi Hatice, babası Edip ağabeyi Adnan ve Zafer Cömert ile taraf avukatları katıldı.

Sanık A.K., duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık avukatı Fatih Maden, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, "Müvekkilin beraatını, mahkeme aksi kanaatte ise lehe hüküm verilmesini talep ederiz" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa, Abdullah Cömert'i silah olarak sayılan gaz tüfeğiyle "kastın aşılması suretiyle öldürme" suçunu işlediği sabit olmakla, eylemine uyan TCK'nın ilgili maddesi uyarınca, sanığın kişiliği, olayın işleniş şekli ve gelişimi göz önüne alınarak, ilk etapta 12 yıl hapis cezası verdi.

 

13 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

 

Eylemin kamu görevine ait araçla işlendiğinden cezayı, üçte bir oranında artırarak 16 yıla çıkaran mahkeme heyeti, TCK'nın 62/1 maddesi uyarınca altıda bir oranında indirerek polis memurunun, 13 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

 

Takdiren Tutuklanmasına Yer Olmadığı Kararlaştırıldı


İnfazından sonra işlemek üzere verilen cezanın yarısı kadar TCK 53/1 maddesinde sayılan hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar veren mahkeme heyeti, sanığın polis memuru olması, SEGBİS ile yapılan duruşmalara katılması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, sabit adresinin olması, adli kontrol tedbirinin yeterli olacağını göz önüne alarak takdiren tutuklanmasına yer olmadığını kararlaştırdı.

"Kalbi Bizle Olan Herkese Selam Olsun"

Karar sonrası Hatay’a dönmek üzere yolan çıkan Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert, Abdullah Cömert ismini yaşatmak adına yaptıkları etkinlikler ve dava süresince Cömert ailesinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz ve Teşkilatıyla otobüs içerisinde çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya adresi üzerinden ‘Kalbi bizle olan herkese selam olsun’ diye paylaştı. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet