Skip Navigation Links

CHP'nin Gülen Yüzü İskenderun'da Kadınlarla Buluştu

İskenderun Şehir Kulübü’nün davetlisi olarak katıldığı ''Kadınız, Güçlüyüz, Değişim Bizim'' konulu panele davet edilen

CHP'nin Gülen Yüzü İskenderun'da Kadınlarla Buluştu

Gündem   A+a-

İskenderun Şehir Kulübü’nün davetlisi olarak katıldığı ''Kadınız, Güçlüyüz, Değişim Bizim'' konulu  panele davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Sayek Böke'yi çok sayıda İskenderunlu kadın karşıladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, erkek egemen toplumun inşasında özellikle bugünün Türkiye’sinde araç olan ve bunu kendine hedef edinmiş bir iktidarı değiştirmenin tek yolunun kadınların ince fırçalarıyla siyaset yapmasından geçtiğini savundu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Panele babası Prof. Dr. İskender Sayek ile birlikte gelen ve geciktiğini için topluluktan özür dileyen Doç. Dr. Selin Sayek Böke  “Bu daveti bu denli değerli kılacak şekilde böyle bir topluluk için beni bir araya getirdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

 

Dünyada çok hızlı değişim yaşandığını, bu hızlı değişimlerde en olumsuz etkiler de kadınlarda hissedildiğini ifade eden CHP’li Doç. Dr. Selin Sayek Böke “Zira biz kadınlar aklımızla beraber kalbimizle de düşündüğümüz için bütün bu değişimler içindeki olumsuzlukları daha fazla algılıyor ve algıladığımız olumsuz değişimleri değiştirebilme yeteneği gücü biryana, bir yandan da o acıya ortak olduğumuz için de o kalbimizle düşünerek, o ağırlığın altında kendimizi ezilirken buluyoruz. Bütün bu ağır tablo Hatay’da, bu coğrafyada Türkiye’nin coğrafyasının başka yerlerinde olduğu gibi ama en ağır şekilde hissedilen yerlerden biri olarak burada da her gün ve her an yaşanıyor. Biraz gecikmemizin sebebi bir mülteci kampına uğramış olmamızdı. Savaş, göç sanki bizim dışımızda gelişiyormuş gibi gözüken ama doğrudan bizim hayatımıza dokunan bütün bu olaylar en çok kadınları etkiliyor” diye konuştu.

 

Dünyada ve Türkiye’de kadınları ortak etmeyen bir düzene karşı ortak olma mücadelesi verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Selin Sayek Böke “Üstelik de o düzenin en ince ayrıntılarını o düzene egemenliğini koymuş olan erkeklerden daha çok görerek bu mücadeleyi veriyoruz. Ben bu mücadeleyi çok açık bir şekilde vermiş bir annenin mirasını taşıyorum. Annemin bırakmış olduğu mirasın taşıyıcısı olma isteğim, herhalde küçük yaşlardan itibaren içimde varmış diye düşünüyorum. Fakat şimdi görüyorum ki, annem hiç çaktırmadan, o çok ağır yükü kendisi taşırken, onu biz çocuklarına biz kız çocuklarına çok sakin, özgüvenli ve bunu devam ettirme gücünü verecek şekilde bizi telaşlandırmadan bize aktarmış” şeklinde konuştu.

 

Mücadeleyi vermeleri ve derinleştirmeleri gereken en temel alanlardan bir tanesinin de siyaset olduğunun altını çizen CHP’li Doç. Dr. Selin Sayek Böke  şöyle konuştu: “Erkek egeme toplumun inşasında özellikle bugünün Türkiye’sinde araç olan ve bunu kendine hedef edinmiş bir iktidarı değiştirmenin tek yolu biz kadınların ince fırçalarıyla siyaset yapmasından geçiyor. İşte anneme soruyorlar siyasetle ilgili ve şöyle diyor annem: ‘İşte günlük kaotik ortamımız ve olmasını hayal ettiğimiz güzel çalışma ortamı bu ikisi arasındaki mesafeyi kapatacak politikacılar halkla ananızı açma çabasındalar’ bunu annem yazalı 20 yıl olmuş. 20 yıl önce de hayal ettiğimiz dünyayla bize sunulan, gerçekmiş gibi ortaya konulan dünya arasındaki mesafeyi politikacılar bırakın kapatmayı, kendileri açmak ve bizi hayal ettiğimiz gerçek o dünyadan uzaklaştırmak için çalışıyorlar. İşte bu yüzden siyaset, işte bu yüzden siyasette kadın, işte bu yüzden siyasette erkekleşmeden kadın olmak çok kıymetli”   

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet