Skip Navigation Links

Dörtyol Nursan Merkez Camii Törenle Açıldı

Dörtyol Hayırlı İşler ve Cami Yaptırma Derneğinin önderliğinde Hayırsever İşadamı İlyas Keleş'in katkılarıyla yapılan Dörtyol Nursan Merkez Camii önce

Gündem   A+a-

Dörtyol Nursan Merkez Camii Törenle Açıldı
 
3000 Kişi Kapasiteli Ve 5 Milyon Tl’ye Mal Olan Caminin Açılışına Yoğun İlgi Vardı
 
Dörtyol Hayırlı İşler ve Cami Yaptırma Derneğinin önderliğinde Hayırsever İşadamı İlyas Keleş’in katkılarıyla yapılan Dörtyol Nursan Merkez Camii önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Millet Vekili Ecz. H. Bayram Türkoğlu, Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Altınçağ Belediye Başkanı Yaşar Düz, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toskoy, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soyul, Yeniyurt Belediye Başkanı H. Avni Günal, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Ak parti İl Başkanı Mimar İsmail Kimyeci, Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Hayırsever İş Adamı İlyas Keleş, Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Eğitim Gönüllüsü İşadamı Osman Tufan, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gün, Aslantaş Sulama Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sümer, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odasını temsilen Osman Çelebi, Dögiad Başkanı Turan Soylu, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni öncesinde konuklara Eker Mobilyadan eski Türk Ticaret Bankası önüne kadar olan alanda iftar sofrası kuruldu....
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş ve Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yaptığı konuşmaların ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin törene katılanların Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, caminin yapımından dolayı İlyas Keleş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Dörtyol'daki güzelliklerin çevre ülkelerde akan gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını dileyen Ergin, "Bu coğrafyada kardeşliğimiz, barışımız, huzurumuz daim olsun. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozdurmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin" dedi.
3000 kişi kapasiteli caminin kısa süre içerisinde ve 5 milyon TL ye mal olduğu belirtilirken yaşlı ve sakatların istifade etmesi için yürüyen merdiven bile mevcut. 250 KW lık bir jeneratörle enerji sistemi desteklenen cami 10 şiddetinde depremlere karşı dayanıklı statik betonarme olarak inşa edildi. Merkezi ısıtma ve soğutma sistemine sahip olan caminin inşaat sürecinin tamamında Dörtyol Belediye Fen İşleri eski Müdürü Yaşar Tiryaki hiçbir ücret talep etmeden gönüllü olarak görev aldı ve her aşamasını büyük bir titizlikle inceledi, takip etti.
Cami açılışının Kadir Gecesi gibi müstesna bir gecede yapılması da ayrıca ilgi ve takdir toplarken açılış sonrasında gerçekleştirilen özel programda Mevlid-i Şerif okundu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet