Skip Navigation Links

Çevre Katillerine Ceza Yağdırdılar

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kuralsız ve düzensiz bir şekilde şehrin farklı noktalarına dökülen

Çevre Katillerine Ceza Yağdırdılar

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kuralsız ve düzensiz bir şekilde şehrin farklı noktalarına dökülen hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarına müdahale ediyor.

Bir taraftan dökülen molozlar kaldırılırken diğer taraftan yeni kaçak dökümleri engellemek için ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Denetim Ekibi’, zabıta personeli ile koordineli bir şekilde ortak rutin denetimler gerçekleştiriyor.

Denetimler sırasında kaçak döküm gerçekleştiren şirket veya şahıs araçlarına yönetmelik çerçevesinde para cezaları kesiliyor.

ÇALIŞMALAR, BAŞKAN SAVAŞ’IN ÇEVRE DUYARLILIĞIYLA İLERLİYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, çevre duyarlılığı çerçevesinde hareket eden HBB ekipleri, Turunçlu Mahallesi Arıtma Tesisi civarına yapılan moloz ve hafriyat dökümleriyle ilgili olarak harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde bahsi geçen bölge ile ilgili yerel basına yansıyan haberler ve vatandaşların talebi doğrultusunda hızlı bir şekilde müdahale gerçekleştiren Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Denetim Ekibi, Defne Belediyesi ile işbirliği içerisinde vakit kaybetmeden çalışmalara başladı.

BÖLGENİN DOKUSUNA ZARAR VEREN VE NEHİR YATAĞINI DARALTARAK TAŞKIN RİSKİ OLUŞTURAN KAÇAK DÖKÜMLER HBB’NİN SIKI DENETİMİNDE

Asi Nehri kenarına dökülerek bölgenin dokusuna zarar veren ve aynı zamanda nehrin yatağını daraltarak kış aylarında taşkınlara sebep olan hafriyat- inşaat atıkları ve molozları kısa sürede kaldıran HBB ekipleri, hem çevreye temiz ve düzenli bir görünüm kazandırdı hem de nehir yatağının dolmamasına yönelik önlem alarak taşkın risklerini minimize etti.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Medeniyetler Kenti Hatay’ın çevre açısından temiz ve düzenli bir görünüme kavuşması hedefiyle şehrin farklı noktalarında hummalı çalışmalarını sürdürecek. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet