Skip Navigation Links

Danıştay Başsavcılığına Halil Yılmaz Seçildi

Danıştayda dairelerin başkanlıkları ve Danıştay Başsavcılığı seçimi sonuçlandı. İskenderunlu Halil Yılmaz Danıştay Başsavcısı Oldu.

Danıştay Başsavcılığına Halil Yılmaz Seçildi

Gündem   A+a-

Danıştayda uzun süredir devam eden boş dairelerin başkanlıkları ve Danıştay Başsavcılığı seçimi sonuçlandı.

Danıştay Başsavcısı Mehmet Rıza Ünlüçay'ın 27 Ekim 2015'te yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başsavcılığına 12. Daire üyesi Halil Yılmaz seçildi.
Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı iken 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçilmişti.

2 Daire Başkanlığı Seçimi Tamamlandı

Danıştay'da boş olan 4, 5, 12 ve 13. Daire Başkanlıkları için de seçim yapıldı. 12. ve 13. Daire Başkanlıkları seçiminden sonuç alınırken 4. ve 5. Daire Başkanlıkları için yapılan seçimlerden ise sonuç çıkmadı. Buna göre 12. Daire Başkanlığına İrfan Eroğlu seçildi. 13. Daire Başkanlığına ise Nevzat Özgür yeniden seçildi.
Bu arada Yüksek Seçim Kurulunun Danıştay kontenjanından seçilen iki üyesinin görev süresinin dolması nedeniyle YSK üyelikleri için de seçim yapıldı. Ancak bu seçimlerden sonuç alınamadı.

Halil Yılmaz, (Doğum 4 Mayıs 1953, İskenderun)

İskenderun Lisesi’ni bitirmiş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1974 yılında mezun olmuştur. Çekerek, Çüngüş, Nusaybin, Yumurtalık ve Fatsa kaymakamlığı yapmıştır. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, Başmüfettişliği, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Türkiye Kızılay Derneği Teftiş Kurulu Başkanlığı, Türkiye Kızılay Derneği Denetçiler Kurulu Üyeliği, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine, 2016'da Danıştay Başsavcılığına seçilmiştir. İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocukludur.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet