Skip Navigation Links

'Öğretmenlik Zenginlik Değil Saygınlık Mesleğidir'

Hatay’a atanan öğretmen adayları İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın katılımıylaÖzel Doğa Koleji konferans salonunda tanışma ve kaynaşma programın

'Öğretmenlik Zenginlik Değil Saygınlık Mesleğidir'

Gündem   A+a-

Hatay’a atanan öğretmen adayları İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın katılımıyla İskenderun İlçesi Özel Doğa Koleji konferans salonunda tanışma ve kaynaşma programında bir araya geldiler. Milli Eğitim Bakanlığı Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün aday öğretmenleri yetiştirme süreci kapsamında öğretmen adaylarına altı aylık uyum süreci anlatıldı.

Kemal Karahan: “Bizim Mesleğimiz Zenginlik Değil Saygınlık Bırakıyor!”

Programda konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, öğretmenliğin saygın bir meslek olduğuna dikkat çekip aday öğretmenlere seslendi. Bir ailenin en önemli varlıklarının evlatları olduğunu ifade eden Karahan, ailelerin evlatlarını öğretmenlere teslim ettiğini vurgu yapıp konuşmasını şöyle sürdürdü; “bizim mesleğimiz zenginlik değil saygınlık bırakan bir meslektir. Toplumda hangi alanda olursa olsun saygın bir insan olabilmek için mesleğimizi iyi yapabilmemiz lazım. Ne yaparsak en iyisini yapalım. Milli Eğitim Bakanlığı’mız eğitim hizmetinin kalitesini yükseltmek için büyük çabalar içerisine giriyor. Şu anda sadece Hatay’da 930 derslik yapılıyor. Eskiye göre kıyaslanmayacak şekilde okullarımız var. Eğitimde yapılandırma yaklaşımını izlemeliyiz” dedi. Karahan, aday öğretmenlere cep telefonu numarasını verip, aday öğretmenlerin herhangi bir sorun ile karşılaşmaları durumunda kendisi ile irtibat kurmalarını istedi.

Öğretmen Adaylarına Uyum Sunumu…

Karahan’ın konuşmalarının ardından Danışma Öğretmeni Kamil Kaya, “aday öğretmenlerin altı aylık oryantasyon süreci içerisinde nelerle karşılaşacakları nasıl bir eğitime geçecekleri” konulu bilgilendirme sunumunda bulundu. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen program aday öğretmenlerimiz tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Program düzenlenen kokteyl ile son buldu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet