Skip Navigation Links

İskenderun'un herşeyiyle güzel..

Türkiye Süryani Cemaati Başkanı Münir Kilimci İskenderun'a gelerek, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Gündem   A+a-

Türkiye Süryani Cemaati Başkanı Münir Kilimci İskenderun’a gelerek, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi.
İskenderun’a özel bir sebeple geldiğini ve bu sayede İskenderun’u gezme fırsatı bulduğunu da dile getiren Kilimci; “İskenderun çok sesli bir koro gibi. Her dinden, kültürden, yapıdan insanın var olduğu bir kent. Ben aslen Mardinliyim. 45 yıl önce İstanbul’a yerleştim. Şu anda İstanbul’da Marev Vakfı adında bir vakıf kurduk. Amacımız kendi memleketimiz olan Mardin’in güzelliklerini, geleneklerini göreneklerini İstanbul’da yaşayan herkesin görmesini sağlamak.
İskenderun’un kendisi de insanları da güzel. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada restorasyon çalışmalarına başlanmış olan Süryani Katolik Kilisesi herkes hayırlı olsun. Umarım, çalışmalar sonrasında açılışı esnasında da burada olurum” dedi.
Türkiye Süryani Cemaati Başkanı Münir Kilimci’nin ardından konuşma yapan MAR-DER İskenderun Şube Başkanı Salih Bayar da, Türkiye Süryani Cemaati Başkanı Münir Kilimci ile uzun zamandır dost olduklarını belirterek; “Münir Bey buraya özel bir nedenden dolayı kentimize geldi. Kendisi aslen Mardinlidir. Biz burada onarımına başlanan Süryani Kilisesini kendisine gösterdik. Burada da bir tane Süryani Kilisesi olması onu mutlu etti” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet