Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ekonominin Kalbi Osmaniye’de Attı

3. Osmaniye Zirvesi’nde konuşan Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan övgüyle bahsetti.

Ekonominin Kalbi Osmaniye’de AttıWeb
TV

Ekonomi   A+a-

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ekonomik anlamda gidişatı ve demir çelik sektörü masaya yatırıldı. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Osmaniye Valisi Kerem Al, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat, Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, İstanbul Medipol Üniversitesi İYBF ÖÜ Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kerem Alkin ve Halk Yatırım Baş Ekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, Osmaniye OSB Başkanvekili Şerif Tosyalı, iş adamları ve davetliler katıldı. 

 

‘TANAP EMİN ELLERDE’

Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz zirvede, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan övgüyle bahsetti. Tosyalı’nın çok büyük bir başarı hikayesi olduğunu kaydeden Yavuz, “Fuat Bey, Türkiye’nin reelde en büyük yatırımcısıdır. Cesurca yatırımlarını gerçekleştirip ülkemizin kalkınmasında çok büyük çaba ve gayret sarf ediyor. Tosçelik tesislerini heyecanla inceledim ve de gururlandım! Görüyorum ki, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) emin ellerde..” diye konuştu.

Panelin moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat yaptı. İki bölümden oluşan panelin ilk bölümünde konuşma kürsüsüne, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz geldi. 

 

TOSYALI-TOYO ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ŞANS

İlk konuşmayı yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye’nin yassı çelik tesisi olan Osmaniye Tosçelik Yassı ve Yapısal Üretim Tesisi ile Tosyalı Holding ile Japon Toyo Kohan firması ile ortaklaşa kurulan Tosyalı Toyo yatırımı hakkında bilgi verdi. Osmaniye’deki yatırımların hızla devam ettiğini belirten iş adamı Fuat Tosyalı, “Dünyanın birçok yerinde işlerimiz var. Gelişim ve dönüşümleri rahat bir şekilde görüyoruz. En son yatırımımız olan Tosyalı-Toyo yatırımımız Türkiye’deki yatırımlarımızı taçlandırdı. Bu yatırımızla bölgemizde yeni kümelenmeler olacaktır. Buda ülkemize ekonomok anlamda katkı sağlayacak olurken, insanlarımıza da iş istihdamı sağlayacaktır. Dünyanın en en iyi normlarında üretimler sağlayacağız. Türkiye’de ilk defa üretilecek film kaplı çelikler ve yine Türkiye’de ilk defa piyasaya sürülece çelik kaplı levhalar üreteceğiz. Beyaz eşya sektörü de ürünlerimizi bekliyor. Kaliteli ve çok geniş yelpazede ürünlerimiz olacak” dedi. 

 

’GIDA AMBALAJI BU BÖLGEDE ÇOK GELİŞECEK’

Tosyalı-Toyo yatırımı ile özellikle gıda ambalajın bu bölgede çok gelişeceğine dikkati çeken Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Bölgemizin limana yakınlığı büyük avantaj sağlıyor. Tosyalı-Toyo ile küçük küçük sanayi kümelenmeleri oluşacak. Burası tek başına bir sanayi tesisi yatırımı değil, çok büyük bir hintarlanda sahip bir sanayi yatırımı olacak. Teknolojinin en son ürünleri ile üretimlerimizi gerçekleştireceğiz. Özellikle üreteceğimiz kalaylı teneke Osmaniye ile özgü yer fıstığının da önünü açacak. Çünkü tarım ürünü olan fıstık kalaylı teneke ile ihraç edildiğinde daha uzun ömürlü olacak. Ortağımız Toyo Kohan’ın bu konuda çok büyük tecrübesi var. Buda Osmaniye için büyük bir şanstır” diye konuştu. 

 

’SANAYİ VE PETRO KİMYA GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Moderatör Osman Arolat’ın söz verdiği Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ise, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan övgüyle bahsetti. Tosyalı’nın çok büyük bir başarı hikayesi olduğunu kaydeden Yavuz, “Fuat Bey, Türkiye’nin reelde en büyük yatırımcısıdır. Cesurca yatırımlarını gerçekleştirip ülkemizin kalkınmasında çok büyük çaba ve gayret sarf ediyor” diyerek, Tosyalı’nın başarısının herkese örnek olmasını diledi. Bir ülkenin en önemli konusunun enerji arz güvenliği olduğunun altını çizen Yavuz, “Bu noktada siz geleceğinizi tamamlayamazsanız söz sahibi olamazsınız. Türkiye’de sanayileşme iddiasının en önemli iki sektörünü temsil ediyoruz. Birincisi demir çelik, ikincisi ise petro kimya. Bu iki sahada ilerleyemezseniz, sanayileşme söz konusu olamaz” dedi. 

 

’DÜNYA EKONOMİSİNDE BÜYÜK YARIŞ VAR’

Ekonomi zirvesinin ikinci bölümünde ise İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Kerem Alkin ile Baş Ekonomist Berna Kıvcı Tokalı, katılımcılara önemli konularda bilgiler aktardı. Ekonomist Prof Dr. Kerem Alkin, dünya ekonomisinde büyük yarış olduğunu belirterek, Çin’in dünya ekonomisinde ABD ile yarışmak gibi bir hedefi olduğunu, ancak bunun kolay olmadığını vurguladı. Türkiye’nin önemli derecede ekonomi konusunda atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Prof Dr. Kerem Alkin, “Avrupa ülkeleri, para politikaları konusunda çeşit çeşit senaryolar düzenliyorlar. Bu atmosferde rekabet etmek zor. Türkiye, bir an önce Merkez Bankası Başkanı’nı seçmeli. Ülkemizin para politikalarını en iyi seviyeye getirmesi için Merkez Bankası aktörleri çok önemli rol oynuyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından panelistler konukların sorularını cevapladı. Panelin sonunda ise, Osmaniye Valisi Kerem Al, günün anısına Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat’a, Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’a, ekonomistler Prof Dr. Kerem Alkin ve Berna Kıvcı Tokalı’ya hediye takdim etti. 

 

 
Ekonominin Kalbi Osmaniye’de Attı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar