Skip Navigation Links

Dörtyol yeşili korumak için güçbirliği yaptı

Dörtyol’da uzun süreden bu yana ilk defa geniş katılımlı bir güç birliği platformu oluşturuldu

Dörtyol yeşili korumak için güçbirliği yaptı

Dörtyol   A+a-

Geçtiğimiz hafta Kaymakamlık toplantı salonunda Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ve Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un koordinesinde bir araya gelen Dörtyol’daki sivil toplum kuruluşları Dörtyol’un geleceğinde önemli bir dönüm noktası oluşturacak bir konuyu masaya yatırdı.

            Dörtyol Devlet Hastanesinin doğusunda bulunan 136 dönümlük arazi ile onun hemen kuzeyindeki eski hava keşif taburundan boşalan 254 dönümlük arazilerin Topluk Konut İdaresine devri konusu masaya yatırıldı.

            Toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, bu alanların Milli Savunma Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresine devredildiğini belirterek; “Toplantımızın amacı Numuneevler Mahallesindeki askeriyeye tahsisli alanların Toplu Konut idaresine devredilmiş olmasıyla alakalıdır. Buradaki temel gaye ise gelişen olaylar hakkında sizleri bilgilendirmek, görüş ve önerilerinizi alarak bir yol haritası belirlemektir. İlçemizde bulunan tüm siyasi parti başkanları, STK’lar, Muhtarlar ve Meclis üyelerinin de görüşlerini önemsiyoruz. Bu kapsamda görüşmelerimiz devam ediyor. Mevcut arsanın tamamını eğer mümkün değilse bir bölümünü yeniden Dörtyol'a kazandırmak istiyoruz. Buna hep birlikte karar vereceğiz. Bu alanda kamu binaları vücuda getirerek ilçenin ihtiyaçlarını karşılama amacındayız. Daha önceki yaptığımız girişimlerle 30 dönümün Dörtyol Devlet Hastanemizin yapımı için tahsisi almıştık. Şimdi 10 veya 15 dönüm alana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi getirmek istiyoruz. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze bağlı bir kapalı spor salonuna ihtiyacımız var. Ayrıca bu alanda açık ve kapalı yüzme havuzları olmalı. Kültür Sarayı binamız ihtiyaç nedeniyle İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimize tahsis edildi. O nedenle bu alanda yeni bir Kültür Sarayı yapmayı arzuluyoruz. Tüm bunların yanı sıra bu alanda Ortaokul ve Liselerden oluşan bir kampus alanı vücuda getirebilirsek ilçemizin önümüzdeki 100 yıllık eğitim sorununa da köklü bir çözüm üretmiş olacağız." dedi.

            Konu ile alakalı olarak Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanını ziyaret ettiklerini belirten Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk bu alanda yapmayı planladıkları kamu hizmet binaları hakkında bilgi verdiklerini ve bu alanlara karşılık olarak Maliye Hazinesinin Özerli Mahallesindeki 100 ve Yeniyurt Mahallesindeki 36 dönümlük arazilerini önerdiklerini açıkladı.

            Hava Keşif Taburunun 254 dönümlük yeriyle alakalı olarak da Dörtyol Belediyesi’nin bir hazırlık çalışması olduğunu belirten Kaymakam Soytürk katılımcıların fikirlerini aldıktan sonra sözü Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a bıraktı.

81 İLİN 41 İNDEN BÜYÜK OLAN İLÇEMİZDE

SEMBOL OLACAK BİR PARK İNŞA ETMELİYİZ

            Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy konuşmasına Dörtyol Devlet Hastanesi üzerindeki 213 ada 369 sayılı parselin askeriyeden Toki’ye geçiş sürecini 2012 yılından başlayarak genel hatlarıyla izah ettikten sonra; “Döneminde ilçenin geleceğine karşı duyarsız kalanlar bu gün bu karmaşa ortamının sorumlularıdır. O tarihte idare iradesini ortaya koyabilseydi bu gün ilçe merkezimizin bu en müstesna alanında her türlü imalatı yapmak olanaklı olacak ve bu tartışmaların hiçbirine de gerek kalmayacaktı. Fakat henüz kaybedilmiş değil. Bu gün evlatlarımızın yarınlarını, geleceğini, istikbalini en doğru şekilde planlayıp, uygulamaya koymak ve hayata geçirmek zorundayız. Bunu bugün yapmazsak, yarın geç kalmış olacağız. 15 bin hektar alanda 120 bin nüfusa hizmet veriyoruz. Bu ilçede yaşayan hemşerilerimizin 22 bini şu anda Numuneevler Mahallemizde ikamet ediyor. İlçe nüfusunun bu gün itibariyle beşte birini yaşadığı Numuneevler Mahallemizdeki bu 390 dönümlük alanda üst gelir gurubuna yönelik yüksek yoğunluklu bir konut alanı oluşturulacak olur ise mahalle nüfusu bir anda 50 binlere çıkar. Nüfus yoğunluğunun bir alanda bir anda bu şekilde artması elbette ki şehircilik anlamında birçok sorunu da beraberinde taşıyacaktır. Enerji hatları ve alt yapının böyle bir yoğunluğu kaldırması mümkün olmayacaktır. Biz bu alanın 254 dönümlük kısmı olan Hava Keşif Taburu yerine ilçenin sembolü olabilecek bir park yapmayı, insanlara gerçek manada bir yaşam alanı oluşturmayı, ilçemizin nefes almasını sağlayacak bir yapıyı oluşturma arzusundayız. Bunun için de Toplu Konut İdaresine bir teklif gönderdik. Özerli Çay mahallesini, Numuneevler mahallesindeki Neşeli Sokak bölgesini ve otoban üzerindeki Hurmalık Mahallesindeki mülkiyeti maliye hazinesine ait gecekondu bölgelerini kentsel dönüşüm alanına alarak Toplu Konut İdaresinin bu alanda yapılaşmasını ve şehir siluetini bozmadan, çok daha rahat alanlarda yapılaşmaya gidilirken, bir enkazın ortadan kaldırılmasını önerdik. Bu konuda ilçemize Toplu Konut İdaresinden bilirkişiler gelip incelemede bulunacaklar. Bu alanları göstererek ikna etme çabasında olacağız. Katılımlarınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.       

              Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

          

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet