Skip Navigation Links

Eşref Azgın 4. Kitabını Yayınladı

İskenderunlu şair-yazar Eşref Azgın, 4.şiir kitabını yayınladı.

Eşref Azgın 4. Kitabını Yayınladı

Kültür Sanat   A+a-

Azgın, kitabın tüm gelirlerini Suriye’de zor şartlarda yaşamlarını sürdüren Türkmenler’e bağışlayacağını belirtti.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Azgın, 89 şiirin yer aldığı son kitabı Kızıl Elma hakkında bilgiler verdi. Azgın, diğer 3 kitabında olduğu gibi bu kitabında da ağırlıklı olarak Milli duygularla yazılan şiirlere yer verdiğini ifade etti. Azgın, şunları söyledi:
“Bugüne kadar yazdığım şiirlerde Milli duyguları ön planda tuttum. Yüreğimden adeta fışkıran bu duyguları satırlara döktüm. Bunun dışında doğa sevgisinden, özlem duygusuna, hasret duygusundan, çocuk sevgisine kadar pekçok konuda şiirlerim var. Bu arada müzisyen arkadaşlarımız Özledim Seni adlı şiirime beste yapma çalışmaları içerisindeler. “
İlk şiirini ortaokul öğrencisiyken yazdığını ve bugüne kadar yaklaşık bin şiiri kaleme aldığını belirten Azgın, daha önce Vatan Sevdası, Gönül Ateşi, Şehit’den Mektup adlı 3 şiir kitabının olduğunu belirtti.
1983-2002 yılları arasında Eczacı Teknisyenliği yaptığını belirten Azgın, 2001-2012 yılları arasında her ay Esinti adıyla bir Kültür-Sanat Dergisi yayınladığını da ifade etti.
Eşref Azgın, 9 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da İskenderun Öğretmenevi’nde ‘Hataylı Şair ve Ozanların Buluşması’ adı altında bir gece düzenlediklerini, girişin ücretsin olduğunu belirterek, “Türkülerimizi, şiirlerimizi, atışmalarımızı dinlemek isteyen, özleyen herkesi bekliyorum.” Dedi.
İGC Genel Sekreteri Hilmi Diken de Eşref Azgın’a ziyaret için teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet