Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Halkına Uzak İdare İle Uzaklara Gitmek Mümkün Değil!

İskenderun İnönü Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri sordu, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit yanıtladı:

Halkına Uzak İdare İle Uzaklara Gitmek Mümkün Değil!

Gündem   A+a-

İskenderun İnönü Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri çeşitli konularda röportaj yapmak üzere İskenderun Kaymakamı  H.Hasan Özyiğit’i  ziyaret etti.

İnönü Ortaokulu Müdürü Savaş Tiker ile Türkçe Öğretmeni Sare Uysal’ın da eşlik ettiği ziyaret hoş sohbet ortamında geçti.

Öğrenciler ziyaretin anısına Kaymakam H.Hasan Özyiğit’e çiçek takdiminde bulunarak, kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit’i bir de İnönü Ortaokulu Öğrencilerinin soruları ve aldıkları yanıtlarla tanıyın istedik ve sorularını ve aldıkları yanıtları sizler için yayınlıyoruz.

-Sayın kaymakamım, kıymetli  okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?

-1964'te  Ankara'nın Haymana ilçesinde dünyaya geldim.İlk - orta-lise öğrenimimi Haymana'da tamamladıktan sonra 1986'da İstanbul Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldum.

01 Ekim 1987 tarihinde , Kayseri Valiliği'ne Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladım. Karabük- Eflani Kaymakamlığı , Muş-Korkut Kaymakamlığı ,Karaman-Ermenek Kaymakamlığı , Sivas-Divriği Kaymakamlığı, Antalya-Korkuteli Kaymakamlığı , Ankara-Çamlıdere Kaymakamlığı , İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği , Hatay- Dörtyol Kaymakamlığı görevlerinde bulundum.

14 Ekim 2013 tarihinden bu yana da İskenderun Kaymakamlığı görevini yürütmekteyim.

Evli ve bir çocuk babasıyım. Eşim  "Öğretmen" .

-Sayın Kaymakamım, İskenderun ilçemizi bir de sizin gözünüzden tanımak istesek bizlere neler söyleyebilirsiniz?

-Sevgili çocuklar; İskenderun  sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda geniş mozaiği olan kozmopolit, gelişmiş bir ilçe. Limanı sayesinde canlı bir ticaret hayatı mevcut. Ayrıca sınır bölgelerine olan yakınlığı hasebiyle de deniz ticaretinin yanı sıra , kara ticareti de bir hayli canlı ve hareketli.

İlçemizin tüm bu güzelliklerini, ülkemizin birlik-dirlik ve esenliği hususlarında hep birlikte kullanmak ve daha iyi noktalara taşımak, hepimizin kaçınılmaz hedefidir. Genel olarak bunlar söylenebilir.

-Sayın Kaymakamım, ülkemizde bürokraside alışılagelmiş bir gelenek var: Halkla mesafeli olmak; lakin gördüğümüz kadarıyla bu sizde yok.Halkla iç içesiniz. Bize biraz bu yönünüzden bahseder misiniz?

-" HALKINA UZAK İDARE ile UZAKLARA GİTMEK MÜMKÜN DEĞİL!" Dolayısıyla demokrasinin ve insan haklarının da gelişmesiyle vatandaşın talep ve ihtiyaçlarını karşılamak, devletimizin en temel vazifesi olmuştur. Bu boyutta bakıldığı zaman da biz kamu idareleri devletimizin bu genel politikasını devam ettirme noktasında bir irade sergilemek ve vatandaşla iç içe olmayı bizim için en temel unsur addetmekteyiz.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar