Skip Navigation Links

Çevre Düzeni Planında Çevre İhmal Edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçemize gerçekleştireceği ziyaret öncesinde hazırlıkları yerinde görmek ve katkı sunmak amacıyla gelen CHP

Gündem   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçemize gerçekleştireceği ziyaret öncesinde hazırlıkları yerinde görmek ve katkı sunmak amacıyla gelen CHP İl Başkanı Av. Murat Hayzaran, İl Genel Meclisinin onayına sunulan Çevre Düzeni Planına çevre konusunda eksikleri bulunduğu için karşı olduklarını ifade etti.
CHP İl Başkanı Av. Murat Hayzaran konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Hazırlanan Çevre Düzeni Planında Erzin ile ilgili olarak büyük bir sıkıntı var. Bu çevre düzeni planı eğer onaylanıp geçerse Erzin’deki tarım arazileri, o güzelim narenciye bahçeleri ve o muhteşem kıyısı maalesef sanayi alanına dönüşecek. Ve sanayi alanına dönmekle beraber oradaki tarım arazileri ve narenciye bahçeleri yok olacak. Ekolojik denge bozulacak, oradaki insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakları ellerinden alınmış olacak. Bu çerçevede biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak il genel meclis üyelerimizle gurup kararı aldık, bu çevre düzeni planına red oyu vereceğiz.” açıklamasında bulundu. Çevrenin korunmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının herkesin görevi olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Av. Murat Hayzaran ayrıca; “Hepimiz sağduyulu davranıp çevremizi kurtarmamız lazım. Erzin’in ekolojik dengesinin bozulmaması için, narenciye bahçelerinin yok olmaması için, tarımın yaşatılabilmesi için, oradaki sahilin kurtarılması için hepimizin tek tek insani olarak sorumlulukları var.” dedi. Bu konunun detaylarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da iletildiğini ifade eden CHP İl Başkanı Av. Murat Hayzaran; “CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu konu ile ilgili 08 Ocak 2011 tarihinde ilimize gerçekleştirdiği ziyarette bir açıklama yapacak. Biz Erzin’deki bir çok sivil toplum kuruluşları ile bu konuda temaslar kurduk. Görüşlerini aldık. Önerilerini ve taleplerini bir dosya haline getirerek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettik. Ama yinelemek istiyorum ki Hatay’ımızın en güzel ilçeleri olan Dörtyol ve Erzin’in sanayiye kurban edilmesine de asla Cumhuriyet Halk Partisi olarak göz yummayacağız.” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet