Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Halkın Malı Halkta Kalmalı

Arsuz Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

Halkın Malı Halkta Kalmalı

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısında iki önergeyle birlikte toplam 6 gündem maddesini karara bağlamak amacıyla toplandı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleşen toplantıda, biri Hatay Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı talebi doğrultusunda Karahüseyinli  Mahallesi'nde yüzde 50 hissesi Arsuz Belediyesi'ne ait olan  taşınmazda Arsuz - İskenderun Yaş Sebze ve Meyve Hali ve Deniz Ürünleri Hali yapımına ilişkin meclis kararı alınması, diğeri kapanarak devredilen Nardüzü Belediyesi'ne karşı açılmış olan trafik kazasından kaynaklı tazminat davasında tarafların uzlaşması ve Arsuz Belediyesi'nin alacaklıya parasını dört eşit taksitle ödemesi koşuluyla temyize gidilmeyeceğine dair meclis kararı alınması ile ilgili iki önerge oybirliğiyle gündeme alındı.

 

"Halkın malı, halkta kalmalı"

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 28 Mart 2014 tarihinde icra yoluyla satılan Arsuz Belde Belediyesi'e ait 3 mülkü geri almak amacıyla verdiği hukuki mücadelesinin olumlu sonuçlanamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu mülkleri geri almak için İdari Bölge Mahkemesi'ne başvurduk, red yanıtı aldık. Danıştay'a gittik kaybettik. Tashihi karar itirazıyla Yargıtay'a başvurduk yine kaybettik ve tüm hukuki yolları tükettik. O mülklerin ihale alıcılarına gitmesine çok üzüldük. Çünkü; halkın malının, halkta kalması gerekiyordu. Özelikle nehir kenarında bulunan mülklerin maddi değerinden çok, manevi değerleri var. O arsaları biz halk gazinosu veya aile çay bahçesi şeklinde dizayn etmeyi düşünüyorduk. Arsaları alan parsel sahiplerinden üçünden ikisine ulaştık. Paralarını geri ödemek koşuluyla, arsaların bize geri verilmesini talep ettik. Bunlardan biri uzlaşmacı bir yaklaşımla, halk yararına olduğu için mülkü bize geri vermeyi kabul etti. Kendisine buradan teşekkür ederim. Diğeri ise, maalesef teklifimizi kabul etmedi. Yine de bu arsaları sahiplerinden, halk adına istiyoruz" derken, mülkleri geri almakta ısrarcı olduğunu dile getirdi.

 

Gündem Maddeleri şöyle onaylandı:

1-Alakop 1947 ada 4,5,7,8 ile 1948 ada 1,5,6,7,16,17 nolu parsellerle ve çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi İmar Komisyonuna havale edildi.

2-Şirket sermayesinin arttırılması ile ilgili Başkanlık teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

3-Karaağaç Semt Pazarı işgaliye tahsis ücretinin yeniden belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğünün teklifi plan ve bütçe komisyonuna havale dildi.

4-Arsuz Belediyesi Zabıta Yönetmeliğinin görüşülmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğünün teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

Gündeme önerge ile alınan Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda Arsuz - İskenderun Yaş Sebze ve Meyve Hali ve Deniz Ürünleri Hali yapımına ilişkin meclis kararı alınması ile ilgili madde Plan ve bütçe Komisyonuna havale edilirken diğer madde ise oybirliğiyle kabul edildi. Mart ayı ikinci oturumunun ise 4 Mart 2016 Cuma günü saat 14.00'te yapılması kararlaştırıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş