Skip Navigation Links

HASİAD'ın Ziyaretleri Sürüyor

HASİAD Yönetimi,MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve Antakya Gümrük Müdürü Mete Ağzıbüyük’ü makamlarında ziyaret etti.

HASİAD'ın Ziyaretleri Sürüyor

Gündem   A+a-

 

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve Antakya Gümrük Müdürü Mete Ağzıbüyük’ü makamlarında ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde Başkan Tahsin Kabaali,  HASİAD’ın 21 yıllık bir geçmişi olan ekonomik tabanlı bir dernek olduğunu ifade ederek, şubat ayında gerçekleşen faaliyetler ve önümüzdeki dönemde planlanan çalışmalardan bahsetti. Bu kapsamda kısa süre önce Hatay’ın 10 Milletvekili ile gerçekleşen toplantı ve “Hatay Lobisi” oluşturma çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Son beş yılda Ortadoğu’daki olumsuz gelişmeler dolayısıyla Hatay ekonomisinin çok kan kaybettiğini, ilimiz üzerindeki olumsuz algının özellikle turizmi sekteye uğrattığını ifade etti. Ekonominin canlanması ve olumsuz algının kırılması adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, öncelikle yeni yönetim kurulunu tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Üniversite-Sanayi İşbirliği ile kurulacak olan Teknokent için onay aldıklarını, çok hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını ve yakın zamanda bu konuyla ilgili işadamlarıyla geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını belirtti. HASİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini, “Hatay Lobisi” oluşturma konusunun ilimiz için önemli olduğunu ve Hatay için faydalı olacak her konuda üniversite olarak aktif rol oynamak istediklerini ifade etti. Ayrıca, MKÜ bünyesinde kurmuş oldukları, Türkiye’nin en büyük laboratuvarlarından birini ilimize kazandırdıklarını belirtti.

Gümrük Müdürü Mete Ağzıbüyük, HASİAD Yönetim Kurulunun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek HASİAD’ın çalışmalarını olumlu bulduğunu, ekonominin canlanması için bir “Hatay Lobisi” nin şart olduğunu ifade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet