Skip Navigation Links

“Geleceğe dönük doğru kararlar almak zorundayız”

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 3. birleşimi yapıldı

“Geleceğe dönük doğru kararlar almak zorundayız”

Dörtyol   A+a-

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 3. Meclis birleşimini önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında, Meclis üyelerinin tamamının katılımıyla, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Açılış ve yoklamanı ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı selamlama konuşmasının ardından Şubat ayı içerisinde Dörtyol Belediyesine ait birimler tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi.

Dörtyol Belediye Meclisi gündeminin 3. Maddesinde Fransa’nın Cannes şehrinde yapılacak olan 2016 Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarına Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un katılımını görüştü. 920 Euro katılım ücreti ve ulaşım giderlerinin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı inceleme gezisi için meclis üyelerinin oy birliğiyle Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a yetki verildi.

Meclis gündeminin 4. Maddesinde İmar komisyonu tarafından incelenerek rapor haline getirilen dört maddeyi görüştü. Komisyonun görüşleri doğrultusunda bir madde o birliği, bir madde oy çokluğu ile kabul edildi. İki madde de oy birliğiyle komisyonun görüşleri doğrultusunda reddedildi.

2016 yılı ilan ve reklam vergileri ile ilgili olan Gündemin 5. Maddesinde Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerine okundu. Buna göre Işıklı ve Işıksız tabelalardan metrekaresine 70 TL/m2, Taşıma araçları üzerindeki reklamlardan metrekaresine 42,50 kr/m2 ve dağıtılan el ilanlarının her biri için tane başına 0,20 kr/ad. Ücret alınması meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

Meclis gündeminin 6. Maddesinde Kent estetik Kurulu Yönetmeliğini görüştü. Madde üzerinde söz alan MHP Meclis Üyesi İsmail Başar emsal yönetmeliklerden örnekler verdikten sonra kapsamlı bir Kent Estetik Yönetmeliğinin hazırlanması amacıyla İmar Komisyonuna maddenin havalesini önerdi. Öneri Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Ve son maddesinde ise Yeniyurt mahallesindeki 97 sayılı parsel üzerindeki tahsisin kaldırılması konusunu görüştü. Gazi Çiftliği bölgesindeki 2,5 dönümlük alandaki tahsis belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi ve orada bir proje çalışması yapılması karara bağlandı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy bir sonraki meclis birleşiminin 1 Nisan 2016 tarihinde saat 16:00’da toplanacağını duyurduktan sonra bir açıklama yaparak; “Değerli meclis üyesi arkadaşlarım aldığımız tüm kararların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu gün meclisimizde görüşülen kararların bir bölümü 2012 yılında yine bu meclis salonunda alınan eksik kararların düzeltilmesi yönünde oldu. Dört yıl önce yapılan hata bu gün bizim önümüze çıkmakta. Bu nedenle bizler daha dikkatli, daha inceleyerek kararlar almak zorundayız. Aldığımız bu kararlar iki yıl sonra karşımıza çıkmamalı. Yüce meclisimizin kararlarına gölge düşürmemek adına hepimizin ayrı ayrı sorumlulukları bulunmakta. Önceki dönemlerin hatalarını düzelterek yol alırken, aldığımız kararlarda dikkatli davranma mecburiyetindeyiz” dedi.   

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet