Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kiralık İşçilikle, Modern Köleliğe Hayır

Kiralık işçi düzenini getiren, işçiye ayrımı yasallaştıran, milyonlarca çalışanı olumsuz şekilde etkileyecek olan kanun tasarısının

Kiralık İşçilikle, Modern Köleliğe Hayır

Gündem   A+a-

Kiralık işçi düzenini getiren, işçiye ayrımı yasallaştıran, milyonlarca çalışanı olumsuz şekilde etkileyecek olan kanun tasarısının Meclise gelmesi işçileri ayağa kaldırdı.

 Binlerce Türk Metal üyesinin de içinde bulunduğu TÜRK-İŞ eylemi ile İskenderun’da Türk Metal Sendikası Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Hatay Bölge temsilcisi Çakır Varan, İskenderun Türk Metal Sendikası baş temsilciler ininde katılımı ile imza toplanarak protesto edildi.

 Mevcut 10 milyon çalışana kiralık işçilik yolu açan, işçiye ayırım yasallaştıran, işverenin işçiyi istediği gibi çalıştırabileceği, işçilerin taşeronluğu bile arar hale geleceği yeni yasal düzenleme TBMM’ye “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” adıyla sevk edildi.

Bütün İskenderun Emekçilerini

Kampanya’ya Desteğe Çağırıyoruz

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İŞ Hatay Bölge temsilcisi Çakır Varan, başlatıkları imza kampanyasına yönelik düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: Türk-İş Konfederasyonunun aldığı kararla 81 ilimizde ve ilçelerimizde kıdem tazminatlarımızla, kiralık işçilikle, modern kölelikle ilgili yasa tasarısına hayır demek için buradayız.

29 şubat 2016 bu gün itibari ile imza kampanyamızı emekçi dostlarımızla birlikte başlattık.

 İmza kampanyamız 3.3.2016 perşembe gününe kadar devam edecektir. Bütün İskenderun emekçilerini kampanyaya desteğe çağırıyoruz şeklinde konuşan Varan, Avrupa Birliği ülkelerinde dahi sıkıntılı uygulamalara neden olan ve bu nedenle tartışılan kiralık işçilik düzenlemesi, Türkiye gibi çalışma hayatındaki kuralları henüz oturmamış bir ülkeye uygulandığında çok daha vahim sonuçlara yol açacaktır.

Taşeronluk uygulamasını dahi çalışanlar için aratacak olan bu düzenleme, modern dünyanın adeta “paralı kölelik” sistemidir. Çalışanların her türlü yasal güvenceden koparıldığı bu sistem, çalışma hayatındaki dengelerin işçiler aleyhine ciddi bir biçimde bozulmasıyla sonuçlanacak ve çalışma barışını tehlikeye atacaktır dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş