Skip Navigation Links

Üniversite ve Sanayi İşbirliği Ekosistem Geneline Yayılmalı

TargeT-İSTE Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörleri İTSO’yu ziyaret etti.

Üniversite ve Sanayi İşbirliği Ekosistem Geneline Yayılmalı

Ekonomi   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Seçkin Dilek, Gaziantep Üniversitesi   Target TTO Üniversitesi Sanayi   İşbirliği Uzmanı Başar Kılıçparlar ve  Target TTO Halkla İlişkiler Uzmanı  Gamze Erden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette Üniversite, sanayi iş birliği ile üniversitelerle sivil toplum kuruluşlarını birlikte hareket edilmesi konuları ele alındı.  Target TTO Halkla İlişkiler Uzmanı Gamze Erden yaptığı açıklamasında, “Üniversite ve sanayi işbirliği ve inovasyon ruhunun ekosistem geneline yayılması ve ARGE’nin halka ve sanayiye indirgenmesi için Üniversite’deki bilgi kaynaklarını kullanmak gerekiyor. Modül aktiviteleriyle firmalara ARGE kültürü kazandırmanın yanı sıra firmaların rekabetçiliğini  artırıcı yönlendirmeler yapmaktayız. Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi ile İskenderun Teknik Üniversitesi arasında yapılan işbirliği-güç birliği protokolü ile üniversite sanayi işbirliği konusunda edinilen birikimlerimizi proje işbirliklerinin sağlam zeminlerde ilerlemesini istiyoruz. Tabii bu noktada İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, işbirliği sürecinin yol haritasını çıkarma noktasında önem arz etmektedir. ” dedi.

İskenderun  Teknik Üniversitesi  Teknoloji Transferi  Ofisi Koordinatörü Seçkin Dilek’te çalışmalar hakkında İTSO Başkanı Yılmaz’a teknik bilgiler verdi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Fakültelerin İskenderun’a kazandırılması noktasında odamızın önemli katkıları olmuştur. İskenderun teknik Üniversitesinin kurulması bölgemiz ve sanayicilerimi için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.  İTSO olarak her zaman üniversitemiz ile birlikte hareket etmeye hazırız.  İskenderun’da son olarak hizmete giren Teknoloji transfer Ofisi açılışına katıldık. Teknoloji Transfer Ofisinin  üniversitemiz ve bölgemiz için son derece önemli olduğun düşünüyorum. Sizlerle de birlikte yapacağımız koordineli çalışmalarla   Teknoloji Transfer birimini harekete geçirmek için bölgemizdeki sanayicilerle toplantı yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet