Skip Navigation Links

Binlerce Gökpınar Tek Çatı Altında Buluşuyor..

Hatay’ın en büyük ailelerinden Gökpınar’lar, aile bireylerinin birbirlerini tanıması birbirlerine her konuda destek sağlaması amaç edinen

Binlerce Gökpınar Tek Çatı Altında Buluşuyor..

Gündem   A+a-

Hatay’ın en büyük ailelerinden Gökpınar’lar, aile bireylerinin birbirlerini tanıması birbirlerine her konuda destek sağlaması amaç edinen Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çatısı altında buluştu.

Yaklaşık 3 yıldır akraba topluluğunun bazı bireyleri rutin  sohbet toplantıları düzenleyerek birbirini tanımayan akrabaları biraraya getirdi. Sohbet toplantılarının ardından dernek veya vakıf kurmak konusunda oluşan fikir şimdilik dernek olarak faaliyet gösterilmesi kararını öne çıkardı.

Çeşitli meslek gruplarından kariyerinin zirvesinde  Hatay başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce bireyi bulunan Gökpınar ailesi, Hatay’ın en geniş akraba topluluklarından birisi olarak Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çatısı altında buluştu.

Kısa adı GÖKPINAR-DER olan Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, birinci olağan genel kurulunu Hatay’ın Arsuz ilçesi Akçalı Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Gökpınar ailesinin önemli bireylerinin de katıldığı ilk genel kurulda ilk kez bir dernek çatısı altında buluşmanın heyecanı yaşandı.  

Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ilk olağan genel kurulunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu : Makine Teknikeri Cevat Gökpınar, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Serkan Gökpınar, Harita Teknikeri Mustafa Gökpınar, 8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gazeteci Gökhan Gökpınar, Avukat Naim Gökpınar, Esnaf Mehmet Gökpınar, Çiftçi Munah Gökpınar.

Denetleme kurulu ise Avukat Haydar Gökpınar, İşadamı Diyap Gökpınar ve Eğitimci Gürcan Gökpınar’dan oluştu.

Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ilk genel kurul toplantısının divan kurulu şu isimlerden oluştu : Şemsettin Gökpınar,  Cevat Gökpınar, Avukat Haydar Gökpınar ve Nail Gökpınar.

Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu adına genel kurulda konuşma yapan Mustafa Gökpınar, kökleri yüzyıllar öncesine dayanan Gökpınar ailesinin geniş bir coğrafyada binlerle ifade edilen bir akraba topluluğu boyutuna ulaşmasından dolayı bir çok aile bireyinin birbirini tanımaması nedeniyle düzenlenen buluşmalardan dernekleşme fikrinin ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce Gökpınar ailesi ferdinin çeşitli meslek grubu ve sektörlerde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Mustafa Gökpınar, “Hatay’ın Arsuz ve İskenderun ilçelerinde yaşayan akrabalarımız dahi birbirini tanımıyordu. Girişimlerimizle buluşmalar düzenleyerek akrabalarımızın birbirlerini tanımalarını sağladık” dedi.

             

Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu adına genel kurulda konuşma yapan Mustafa Gökpınar şöyle konuştu : “Derneğimizi kurma aşamasına gelmeden önceki zamanı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çoğunuzun bildiği üzere bizler dernekleşme sürecinden önce aile bireylerimizden çıkan bir fikirle yola çıktık ve geliştirdik.

Ailemizde ki birbirimizle olan iletişim kopukluğunu gidermek ve birbirimizin tanımak için organize ettiğimiz bir akşam yemeği ile başladık. Oradan çıkan bir fikir ile yemekler dışında gün içerisinde herkesin müsaitlik durumuna göre belirlediğimiz yer ve zamanda bir araya gelip tanışma ve sohbet etme fırsatı bularak devam ettik. Aramıza katabildiğimizi, katılım göstermek isteyen herkesi bu sohbet ve tanışma günlerimize davet ettik. 2 yılı aşkın bir süredir bu sohbet ortamlarını kimi zaman İskenderun'daki akrabalarımıza yakın olmak için Karaağaç'ta mesken edindiğimiz bir cafede kimi zaman aile kökenimiz olan Akçalı'daki akrabarımız ile bir araya gelmek için Arsuz sahil Kafe de bazen de aile bireylerimizin evlerine misafir olarak giderek aile ilişkilerimiz pekiştirmeye çalıştık. Ailemiz büyük ve birbirimizi tanıma fırsatı çok az imkanda. Öz eleştiri yapacak olursak eğer birbirimizi ya düğünlerde ya da cenazelerde görüyoruz, banka kuyruğunda resmi kurumlarda tesadüfen karşılaşmamızda ve çoğu zaman birbirimizin ne iş yaptığını da bilmiyoruz. Ailemizdeki değerleri tesadüfen karşılaşmamızla öğrendik. Çoğumuz ailemizin fertleri olan doktorumuzu kapısında ki tabelasını tesadüfen görerek tanıdık, avukatımızı ofisinin dışına astığı tabelasından, muhasebecimizi, mühendisimizi, teknikerimizi, memurumuzu, gazetecimizi, çiftçimizi, işçimizi, inaşaat ustamızı, boyacı ustamızı öğrencimizi, iş adamımızı, öğretmenimizi, memurumuzu tesadüfen tanıdık. İşte bu tanışma ve sohbet ortamları bizi birbirimize bağladı, tanışma ve tanıştırma imkanı bulduk en önemlisi ailemizde ki değerlerin farkına varmamıza katkı sağladı. Bundan yola çıkan sebep ile aile bireylerinin birbirleri ile tanışması için bu faaliyetlerimizi sürdürdük.

Akrabalık bağlarımızı merak ettik hep birbirimize sorduk sen benim ne taraftan akrabamsın diye. Sık sık bir araya geldiğimiz sohbetlerde çıkan bir fikir ile faaliyet raporunda da bahsi edilecek aile soyağacımızı nüfus müdürlüğü kütüklerinden çıkartıp bilgisayarda kurmuş olduğumuz bir program ile aile bilgisi aile soyağacını oluşturduk. Bu toplantılarımıza geniş katılımlı yapmak için çağrılar yaptık ve aile bireylerimiz ile çeşitli yer ve zamanlarda bir araya geldik. Bu birlikteliğimizi daha geniş tutmak ailemizin her bireyini aramıza katmak tanımak, her konu da yardımlaşmak için birbirimizi desteklemek için resmi bir kimliğe ihtiyaç duyduk. Oturduk bu konuyu her yaştan aile fertlerimizle paylaştık. İhtiyaç duyduğumuz resmi kimliğin bir dernek olacağını ailemizin bu dernek çatısı altında birbirleriyle olan sosyal ilişkilerimizi kuvvetlendireceği bir dernek olması gerektiğine karar verdik. Derneğimiz Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni kurduk. Bütün resmi kuruluş işlemlerini tamamladık. Yönetim kurulunu da oluştururken her aileden bir ferdi alma esasına bağlı kalarak gönüllü kişilerden seçtik. Bu geçici yönetim kurulu ile çıktığımız bu yolda ulaşamadığımız ailelere ulaşmaya gerek Akçalı mahallesindeki akrabalarımıza gerek İskenderun'daki akrabalarımıza ziyaretler gerçekleştirip derneğimiz ile ilgili bilgiler verdik. Üye olmaları konusunda bilgilendirdik üye kazandık ve üye yapmaya devam ederek bugün buradayız. Hem yaptığımız çalışmaları aktarmak hem de hepimizin derneği olan GÖKPINAR-DER'e destek vermenizi istemek en önemlisi de GÖKPINAR ailesi ve akrabaları olarak birbirimizi tanımak, tanışmak, her alanda destek vermeye çalışmak, yol göstermek, birbirimize yardımcı olmak için kardeşlerimizin, çocuklarımızın, geleceği adına hep beraber güzel şeyler de yapabileceğimizi göstermek için bu derneği kurduk ve sizleri çağırdık.

Derneğe üye olmanın bizlere ne yararı olacağı konusunda sıraladığım bazı başlıklar var sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-Aile bireyleri ve akraba aileler arasındaki ilişkiler güçlü bir bağ ile birbirimize kenetlenmiş olacağız,

2-Her hangi bir meslek dalında bir yardıma ya da desteğe ihtiyacımız olduğunda yabancı kişilere gitmeyerek hem aile dayanışmasına katkı sağlayacağız hem de aile bireylerine katkı sağlamış olacağız,

3-Derneğimize gereken katkıları sağladığımızda ihtiyacı olan ailelerin çocuklarına burs imkanı vermeyi hedefliyoruz,

4-Derneğe olan katkılarımız yoğun olursa sadece öğrencilerimize değil ihtiyacı olan ailelere de yardımcı olmayı hedefliyoruz,

5-Çeşitli meslek gruplarıyla bir araya gelerek dernek üyelerimizin özellikle üniversite sınavına hazırlanan gençlerimize değişik meslekler hakkında bilgi sahibi olacak,

6-Şimdi ki söyleyeceğim bu proje derneğe üye olacak her bireyi ilgilendiriyor, derneğe üye olmanın sorumluluklarını tam olarak yerine getiren üyelerimize özel hastanelerden indirimli bir ücret ile muayene olma imkanı sağlamayı hedefliyoruz gerekli çalışmalarımızı başlattık üye kayıtlarımızı rayına oturtunca da bunu neticelendireceğiz.

7-Bu fikir çerçevesinde Diyap abimiz de bir öneri de bulundu. Yine derneğe üye olmanın sorumluluklarını yerine getiren üyelerimize indirimli yakıt verme teklifinde bulundu, bizde kendisini sıkıntıya girmeyecek indirim miktarını belirleyip bunu da önümüzdeki günlerde faaliyete geçirebileceğini söyledik.

Bu ve buna benzer aile ve dernek dayanışmasını artıracak birlik ve beraberlikilişkilerimizi artıracak fikirleri olan herkesin görüşlerini alacağız ve değerlendireceğiz”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet