Skip Navigation Links

Memurlar Dikkate Alınmıyor!

'Bir gecede bedelli ve şike yasalarını çıkaran meclis, memura toplu sözleşme hakkını tanıyan yasal düzenlemeyi yetkili sendikaların beceriksizlikleri

Gündem   A+a-


 
Bir gecede bedelli ve şike yasalarını çıkaran meclis memura toplu sözleşme hakkını tanıyan yasal düzenlemeyi yetkili sendikaların beceriksizlikleri yüzünden mi çıkarmıyor?
Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Başkanı Metin YILMAZ, 12 Eylül referandumunda söz verilen ancak 15 aydır çıkmayan memura toplu sözleşme hakkının yasalaşmaması 2.5 milyon memurun dikkatte alınmadığını oysa ki şike ve bedelli yasalarından faydalanacak olan çok az kişinin memurlardan daha çok dikkate alındığını söyledi.
YILMAZ Açıklamasında; Toplu sözleşme söz konusu değilken Ağustos ayı içerisinde başlatılıp sonuçlanan toplu görüşmelerle gelecek yılın maaş artış oranları netleşmekteydi. Bu yıl ki memur maaş zamları bütçe görüşmeleri başlamasına rağmen halen belirlenememiş ve halen sendikalar her yıl olduğu gibi Ağustos böceği misali kendi aralarında farklı farklı sesler çıkarmaktadırlar bu farklılıkta emekliye ve 2.5 milyon memura zarar olarak geri dönmektedir. Zaten, 2002 den bu yana göçmen kuşların dahi yapmadığı hataları yapan yetkili sendikalar referandumda kamu emekçilerine ve emeklilere fırsat olabilecek anayasal düzenlemeleri bile meclise hatırlatamamışlardır. Referandumda ki tüm maddeler de yasal değişiklikler yapılmasına rağmen kamu görevlilerle ilgili olan Anayasal düzenlemeler yürürlüğe girmemiştir. Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınacaktı. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde, taraflar Kamu Görevlileri Kuruluna başvurabilecekti. Kurul kararları, kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacaktı. Toplu sözleşme emeklilere de yansıtılacaktı. Greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan iş yerinde neden oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev ve lokavt, dayanışma grevi ve lokavtı, genel grev ve lokavt, iş yeri işgali, iş yavaşlatma, verim düşürme ve diğer direnişlere ilişkin yasaklar kaldırılacaktı dedi. Toplu sözleşmelerden reel bir fayda beklememekle birlikte, 2011 için bu sözleşmenin şeklen bile yapılamamış olması utanç vericidir. Sendikal hayatı demokratikleştiriyoruz derken memuru evdeki bulgurdan edenleri önce kendi üyelerine, sonra da Allah’a havale ediyoruz dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; Bu ülkede kelle başı sayısı değil siyasi ve ideolojik uzantılı değil etkili sendikacılık ancak iş yapar” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet