Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGEV’de Durmak Yok…

İskenderun Güney Eğitim Vakfı İGEV, dur durak demeden, gönülden yaptığı faaliyetlerine devam ediyor.

İGEV’de Durmak Yok…

Kültür Sanat   A+a-

    İskenderun’da Üniversiteli gençlere burs imkanı sağlayan ve eğitime verdiği desteklerle adından söz ettiren, hayırsever eğitim gönüllülerinden oluşan İskenderun Güney Eğitim Vakfı İGEV, dur durak demeden, gönülden yaptığı faaliyetlerine devam ediyor.

Gerçekleştirdiği Sosyal faaliyetlerle örnek bir sivil toplum kuruluşu haline gelen İGEV,  sadece Üniversiteli gençlere burs vermekle kalmayıp, aynı zamanda topluma yararlı kurslara da ev sahipliği yapıyor.

     İGEV eğitim gönüllüleri, aralıksız devam eden çeşitli sosyal faaliyetlerle aktif ve çok yönlü bir STK olduğunu kanıtlayarak takdir topluyor.

İGEV bünyesinde ev hanımlarına yönelik 3 boyutlu resim sanatı, ahşap ve cam boyama sanatı, el sanatları, pratik İngilizce kursu gibi toplumsal sorumluluk alanında eğitim kurslarına ev sahipliği yapıyor.

     İGEV Yönetim kurulu üyesi İnsaf Sultanoğlu’nun koordinasyonunda kağıt rölyef resim öğretmeni Ebru Ülker tarafından verilen 3 boyutlu resim kursu, kadınlar tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor.

     İGEV’in çıraklık eğitim merkeziyle işbirliği yaparak ev hanımlarına yönelik verdiği eğitim kurslarında kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar hem de el sanatlarını geliştirerek başarılı eserler üretiyorlar.

     Faaliyetler hakkında bilgi veren İGEV yönetim kurulu üyesi ve sanatsal etkinlikler sorumlusu İnsaf Sultanoğlu, kursların her dönem Eylül ayında başlayıp, Haziran ayında sona erdiğini, dileyenlerin bu dönemlerdeki kurslardan yararlanabildiğini söyledi. Sultanoğlu; “Ebru Ülker Öğretmenimizin verdiği 3 boyutlu resim kursu, Gülbahar Boğa öğretmenimizin verdiği Ahşap boyama kursu ve Serap Bağdadi öğretmenimizin verdiği cam boyama (vitray) kursu gibi el sanatlarının yanı sıra Sıdıka Şan öğretmenimizin verdiği Pratik İngilizce kursuna da ilgiden dolayı memnunuz. Başarılı Kursiyerlerimize dönem sonunda Çıraklık Eğitim Merkezi ile birlikte sertifikalarını vereceğiz. Burada üretilen eserleri sergileyeceğiz. Faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Ayrıca kursiyerlerimizle çevre il ve ilçelere kültürel geziler düzenliyoruz” dedi.

     İGEV dönem başkanı Şefik Uyar’da eğitim gönüllüleri olarak, gençlerin eğitiminin yanı sıra sosyal ve toplumsal faaliyetlerine memnuniyetle devam ettiklerini söyledi.  İGEV ailesi olarak bu yararlı projelere ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten başkan Uyar, amaçlarının cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkarak toplumsal dayanışma çerçevesinde, insana dayalı eğitim ve üretime katkı sağlamak olduğunu ve faaliyetlerine bu çizgide devam edeceklerini ifade etti.

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar