Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Semt Pazarına Görkemli Açılış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçeye ilk kapalı semt pazarını kazandırdı.

Semt Pazarına Görkemli AçılışWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediyesi’nin hem esnafın hem de halkın daha sağlıklı ve daha düzenli bir ortamda alışveriş yapması için hayata geçirmeyi planladığı çok amaçlı semt pazarları projesinin ilki görkemli bir törenle hizmete açıldı. Hem pazarcı esnafına çalışma rahatlığı, hem de vatandaşlara huzurlu ve keyifli alışveriş imkânı sağlayacak olan Arsuz'un ilk pazarı olan Karaağaç Semt Pazarı’nın açılış törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha’nın yanısıra Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal,CHP Hatay Milletvekili adayı Dr.Riyat Kırmızıoğlu Hatay Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Bayram Öksüz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz, İskenderun ve Antakya ilçe başkanları, kamu ve kurum müdürleri, muhtarlar, oda başkanları, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, işadamları, Arsuz Halkı, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmasını yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Asıl amacımız; halka hizmettir. Asıl amacımız; halkımızın rahatını, huzurunu ve konforunu sağlayacak projeler hayata geçirmektir” diyerek, halkın yaşamını kolaylaştıracak birçok hizmeti hayata geçireceklerini vurguladı.

arsuz semt pazarı1.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

 

Daha çağdaş, daha modern, daha hijyenik alışveriş

Mevsim şartları nedeniyle olumsuz etkilenen pazarcı esnafı ile alışveriş yapan vatandaşların yaşadığı sıkıntılara yakinen şahit olduğunu ve bu sorunu çözmek için aday adaylığı döneminden itibaren projeleri arasında semt pazarlarına yer verdiğini anlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Semt pazarları, ülke gerçeği olduğu kadar, dünya gerçeğidir. Bu pazarlar, kendi bünyelerinde değişim yaşayarak, modernleşerek dönüşüm mekanizmalarını koruyan ender olgulardan biridir. Bizler de bu gerçekten yola çıkarak gerek esnafımıza işini daha rahat yapabilecekleri, gerek halkımıza daha çağdaş, daha modern, daha hijyenik ve trafik akışının daha rahat sağlandığı bir alan oluşturmak amacıyla bu semt pazarımızı yaptık. Semt pazarı projelerimiz, daha aday adayı iken programımızda yer alan projelerden biridir. Çünkü bu bölgede hizmet üreten ve hizmet üretirken de ciddi sıkıntılar yaşayan pazarcı esnafımızı gördük, orada alışveriş yapan halkımızın yaşadığı sıkıntıyı da bizzat şahit olduk. Bu nedenle semt pazarı ilk temelini attığımız tesislerden birisidir. 15-20 yıllık bir sürece dayanan bu semt pazarımızda, geçmişte bu bölgede pazarcılık yapan bütün esnaflarımızın haklarını koruduk. Bütün arkadaşlarımız burada birebir yer aldılar. Buradaki organizasyonu ve idareyi Arsuz Semt Pazarları Derneği'yle koordineli bir şekilde yaptık. Gerek stantların oluşumu, gerekse dağılımında çok demokratikçe bir yöntem uyguladık. Asıl amacımız; halka hizmettir. Asıl amacımız; halkın rahatı, huzuru ve konforu için projeler hayata geçirmektir” dedi.

 

“Belediye; halkıyla, esnafıyla, iş adamıyla bir bütündür”

Halka hizmet etmenin, yatırımına dönüşmesine destek veren işadamlarına da teşekkür eden Başkan Nazım Culha, “Açılışını yapacağımız semt pazarımız 5770 metrekare alana yayılmıştır.  2770 metrekarelik kapalı alan idari bina, zabıta ofisi, kafeterya ve 74 adet stanttan, 3000 metrekare alan da otopark ve yeşil alandan oluşmaktadır. Bölgenin en modern semt pazarlarından biri olarak değerlendiriyoruz bu tesisi. Bunun bir benzerini Arsuz merkezde Uluçınar Mahallemizde yapacağımızın da müjdesini vermek istiyorum. Bu semt pazarımız da projelendirilmiş ve şu anda ihale aşamasındadır. Belediye; halkıyla, esnafıyla, iş adamıyla bir bütün çalışır. Biz de bu şiarla yola çıktık ve 23 aylık icraatımızda da buna çok önem verdik. İşadamlarımızla, kent konseyimizle, sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla ve esnafımızla sürekli diyalog halindeyiz ve sürekli koordineli olarak çalışıyoruz. Bu bağlamda biz bu semt pazarını tasarladığımızda bize sahip çıkan, bize destek veren iş adamlarımız Mesut Karasu, Gazi Ger ve Murat Sonel Aykut arkadaşlarımız da aramızdalar. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu semt pazarı onların destekleri, katkıları ve bizim çalışmalarımızla oldu” derken, semt pazarının açılışında yanlarında olan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Başkan Nazım Culha davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra stantları gezerek esnafa bol kazançlı işler diledi. Rahat bir ortamda hizmet veren esnaflar ile daha iyi koşullarda alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşayan Arsuzlular  Başkan Nazım Culha’ya modern bir semt pazarı yapılmasından dolayı teşekkür etti.

Semt Pazarına Görkemli Açılış videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar